Näin paljon tienasin bloggaamalla vuonna 2021

Monilla on se väärinkäsitys, että bloggaaminen on kultakaivos. Todellisuudessa ne henkilöt voi laskea yhden käden sormin, jotka Suomessa elättävät itsensä puhtaasti blogitekstejä kirjoittamalla. Sivu sisältää mainoslinkkejä.*

Aluksi

Aloitin tämän blogin pitämisen tammikuussa 2021. Ensimmäisinä kuukausina lukijoita oli muutamia kymmeniä, eikä mainostuloja vielä tullut. Esimerkiksi Googlen AdSense -mainonnan voikin aloittaa vasta blogin oltua kuusi kuukautta toiminnassa ja saavuttaessa riittävästi liikennettä.

Vuoden jälkimmäisellä puoliskolla blogin tulot nousivat jo muutamiin satasiin kuukaudessa, ja sain myös ensimmäiset yhteydenotot yrityksiltä koskien heidän tuotteidensa mainostamista blogissa. Ensimmäiset yhteistyökuviot onkin tarkoitus startata nyt alkuvuodesta.

Olen kuitenkin hyvin tarkka siitä, mitä blogissa mainostan. Esimerkiksi aikuisviihdesivustot, nettikasinot ja pikavipit eivät ole sellaisia tuotteita, joita haluan markkinoida, vaikka niistä saa kovimmat tulot. Mainostan vain tuotteita, joita olen itse kokeillut ja todennut ne hyviksi.

(Pssst. Yrityksen edustaja! Oletko kiinnostunut saamaan tuotteellesi tai palvelullesi näkyvyyttä? Tällä blogilla on noin 10 000 kävijää kuukaudessa. Ota yhteyttä yhteydenotto-lomakkeen kautta, niin jutellaan lisää!)

Lue seuraavaksi: Kuinka ansaita rahaa blogilla? Top 10 parasta tapaa!

Näin paljon tienasin bloggaamalla

Tienasin yhteensä 1 072,42 euroa (brutto) bloggaamalla vuonna 2021. Käytännössä blogi ei tuottanut 3-4 ensimmäisen toimintakuukautensa aikana vielä juuri mitään, vaan se alkoi tuottaa merkittävissä määrin mainostuloja vasta vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Mainostililtä nostamani tulot jakautuivat kuukausittain seuraavasti:

  • Toukokuu 61,90€
  • Kesäkuu 199,33€
  • Heinäkuu 148,31€
  • Elokuu (en nostanut mainostuloja lainkaan)
  • Syyskuu 123,73€
  • Lokakuu 138,47€
  • Marraskuu 232,14€
  • Joulukuu 168,54€

Elokuu oli hiljainen kuukausi, enkä nostanut silloin tuloja. Loppuvuotta kohti trendi on selvästi nouseva, sillä osa joulukuun tuloista tilittyy vasta tämän vuoden puolella. Joulukuun todelliset tulot olivat siten yli 200 euroa.

Luvuista voi todeta, että mikään sellainen kultakaivos blogi ei ole, että sen turvin voi jättäytyä työelämästä pois. Itse asiassa käytettyihin työtunteihin nähden blogi tuotti vain nimellisen korvauksen.

Pidän kuitenkin bloggaamista harrastuksena, en työnä. Mielestäni kansankapitalismin edistäminen ja tietoisuuden lisääminen säästämiseen, sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan liittyen on jo itsessään tärkeä ja kannatettava tavoite. Siitä vielä lopuksi hieman lisää.

Lopuksi

Korona-aikana suomalaisten pankkitileillä olevat varat ovat nousseet ennätykselliseen 104,7 miljardiin euroon, kertoo Suomen Pankki.

Danske Bankin kyselytutkimuksen mukaan lottoamisella vaurastuminen on suomalaisten mielestä edelleen paitsi hyväksyttävämpää, mutta myös todennäköisempää kuin sijoittamalla vaurastuminen.

Viime vuonna suomalaisiin rahastoihin virtasi nettomääräisesti noin yhdeksän miljardia euroa. Tämä on pieni summa verrattuna tileillä makaaviin rahoihin! Eniten nettomerkintöjä tehtiin lyhyen koron rahastoihin, joiden osuus on neljä miljardia euroa ja toisiksi eniten yhdistelmärahastoihin, joihin meni 2,7 miljardia.

Indeksirahastojen osuus jäi siis edelleen varsin pieneksi. Tämä siitä huolimatta, että enemmistö aktiivisesti hallinnoiduista Suomi-rahastoista hävisi niille jälleen kerran.

Tältä pohjalta voidaan todeta, että paljon on vielä tehtävää suomalaisten sijoitustietoisuuden ja taitojen lisäämisessä. Vaikka viime vuonna tuli paljon uusia sijoittajia, niin suomalaiset ikävä kyllä ovat edelleen lottokansaa, joka makuuttaa rahojaan pankkitilillä.

Sitkeässä elää myös myytti, jonka mukaan omalla työllään ei voi tässä maassa vaurastua (ainakaan ilman askeettisissa oloissa kituuttamista).

Tämän blogin tavoitteena on paitsi lisätä sijoitustietoisuutta, niin myös todistaa, että kenestä tahansa keskituloisesta voi tulla miljonääri ilman kituuttamista. Viimeaikaiset uutiset osoittavat, että blogi on edelleen relevantti – ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Laita blogi alta tilaukseen, niin et missaa yhtään postausta!

Pyrin tässä blogissa jakamaan hyödyllistä tietoa säästämiseen, sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan liittyen sekä auttamaan myös sinua saavuttamaan unelmasi. Julkaisen uuden kirjoituksen aina sunnuntaisin. Laita blogini seurantaan, jotta et jää mistään paitsi!

Tervetuloa mukaan miljoonajahtiin!

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa:

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää!