Kuka olen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei sinä!

Olen kolmekymppinen, korkeakoulutettu ja vakuutusalalla haastavissa asiantuntijatehtävissä työskentelevä mies. Työni on pääosin niin kiinnostavaa, että tekisin sitä vaikka vapaa-ajallani. En olekaan ikinä mennyt työuralla raha edellä, vaan työn mielekkyys on aina painanut vaakakupissa enemmän.

Vaikka työ on minulle eräänlainen intohimo, pidän myös vapaa-aikaa suuressa arvossa. Itselleen pitää osata olla armollinen, ja ajoittainen laiskottelukin on osa elämää! Elämän ei pidä olla pelkkää suorittamista. Aionkin ensi vuodesta alkaen lomailla peräti kaksi kuukautta joka vuosi.

Luonteeltani olen aika introvertti ja analyyttinen, mutta samalla huumorintajuinen ja positiivinen. Olen myös aina säännöllisesti tempaissut kunnolla ja mennyt omalle epämukavuusalueelleni. Esimerkkinä mainittakoon ihan ex-tempore korkealta sillalta hyppäämäni benjihyppy, jonka suoritin, vaikka pelkään korkeita paikkoja!

Harrastuksiini kuuluvat ravintolat, matkustelu, elokuvat, pianonsoitto, lukeminen, keikoilla käynti (eniten metalli, mutta kaikki menee), maailman tapahtumien seuraaminen, jääkiekko-otteluissa viihtyminen, sijoittaminen ja kuntosali. En koe, että olisin joutunut tinkimään yhdestäkään itselleni tärkeästä asiasta, vaikka säästän ja sijoitan tavoitteellisesti.

Osana sijoitusharrastustani olen lukenut useita kymmeniä alan kirjoja indeksisijoittamisesta treidaamiseen ja arvosijoittamisesta asuntosijoittamiseen. Lisäksi seuraan monia podcasteja, YouTube-kanavia ja blogeja. Olen pyrkinyt altistamaan itseäni erilaisille näkemyksille ja oppimaan minua viisaammilta.

Aloitin sijoittamisen pankin omilla rahastoilla vuonna 2013 ihan muutamilla kympeillä. Olen kuitenkin kulkenut säästämisen ja sijoittamisen polulla pitkän matkan ensin pahoista veloista nollatilanteeseen ja sitten “kaikki menee mitä tulee” -vaiheesta siihen, että rahaa jää jo ihan huomattavia määriä sivuun. Matka on ollut erittäin opettavainen ja haluan nyt jakaa kantapään kautta oppimiani asioita myös muille!

Tämä blogi syntyi halusta näyttää, että kenestä tahansa keskituloisesta voi tulla miljonääri ja mikä tärkeintä: ilman kituuttamista. Rahan voi myös jättää elämässä tietyllä tapaa sivurooliin, kun on päässyt siihen pisteeseen, että sijoittaminen on automaattista.

Toivon, että blogi inspiroisi ihmisiä säästämään ja sijoittamaan sekä antaisi sinulle hyvä lukija ideoita ja työkaluja, joiden avulla voit saavuttaa omat unelmasi! Haluan auttaa sinua viemään säästämisen aivan uudelle tasolle, mutta kuitenkin niin, että arjessa ei tarvitse laskeskella euroja.

Laita blogi tilaukseen, niin et missaa yhtään postausta!