Blogi

Unelmat todeksi

Korkoa korolle – ”Maailman kahdeksas ihme!”

Tämän blogin tavoite, miljonääriksi tuleminen 25 vuodessa, perustuu korkoa korolle -ilmiöön. Käyn tässä kirjoituksessa esimerkein läpi, mitä korkoa korolle tarkoittaa ja miten se vaikuttaa vuosikymmenten saatossa sijoitusten tuottoihin. Sivu sisältää mainoslinkkejä.* Mitä tarkoittaa korkoa korolle -ilmiö? Korkoa korolle on maailman kahdeksas ihme. Joka sitä ymmärtää, tienaa sen; joka ei ymmärrä, maksaa sitä. – Albert EinsteinContinue reading ”Korkoa korolle – ”Maailman kahdeksas ihme!””

Näin paljon tienasin bloggaamalla vuonna 2021

Monilla on se väärinkäsitys, että bloggaaminen on kultakaivos. Todellisuudessa ne henkilöt voi laskea yhden käden sormin, jotka Suomessa elättävät itsensä puhtaasti blogitekstejä kirjoittamalla. Sivu sisältää mainoslinkkejä.* Aluksi Aloitin tämän blogin pitämisen tammikuussa 2021. Ensimmäisinä kuukausina lukijoita oli muutamia kymmeniä, eikä mainostuloja vielä tullut. Esimerkiksi Googlen AdSense -mainonnan voikin aloittaa vasta blogin oltua kuusi kuukautta toiminnassaContinue reading ”Näin paljon tienasin bloggaamalla vuonna 2021”

Puolivuotiskatsaus 2/2021

Härkämarkkina jatkui myös vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla. S&P500-indeksi päätyi koko vuoden osalta plussalle peräti 26,9%. Nettovarallisuuteni määrä on noussut nyt 61 389,85 euroon. Käyn alla tarkemmin läpi, mistä lukema koostuu. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Rahastot 26 385,53€ (21 234,72) Suluissa edellisen puolivuotiskatsauksen 1/2021 lukema. Pääset lukemaan sen tästä. Vuoden 2021 tammikuussa rahastosijoitusteni arvo oli 11 926,14Continue reading ”Puolivuotiskatsaus 2/2021”

kilpailuta ja säästä

Vuoden 2021 luetuimmat kirjoitukset

Blogi keräsi ensimmäisenä toimintavuotenaan kaikkiaan 75 215 lukukertaa. Kasvu oli vuoden aikana hurjaa, sillä tammikuussa 2021 kävijöitä oli 55, mutta jo huhtikuussa blogi kolkutteli ensimmäisen kerran 10 000 lukukerran rajaa! Iso kiitos kaikille lukijoille menneestä vuodesta. Sivu sisältää mainoslinkkejä.* Aluksi Julkaisin vuoden 2021 aikana kaikkiaan 49 blogikirjoitusta. Sunnuntaipäivistä ainoastaan juhannus ja Tapaninpäivä jäivät väliin. LisäksiContinue reading ”Vuoden 2021 luetuimmat kirjoitukset”

Milloin osakkeita kannattaa ostaa? Unohda markkinoiden ajoittaminen!

Moni pyrkii ajoittamaan markkinoiden liikkeitä, vaikka tutkimusten mukaan se ei kannata. Ajoittamisen ohella myös sijoitusten veivaaminen kohteesta toiseen tuhoaa monen sijoittajan tuotot. Milloin osakkeita kannattaa ostaa? Sivu sisältää mainoslinkkejä.* Mitä tarkoittaa markkinoiden ajoittaminen? ”Paljon enemmän rahaa on menetetty korjausliikkeisiin valmistautuessa tai niitä ennakoidessa kuin on menetetty itse korjausliikkeissä.” – Peter Lynch, sijoituskirjailija, salkunhoitaja Wikipedian mukaan markkinoidenContinue reading ”Milloin osakkeita kannattaa ostaa? Unohda markkinoiden ajoittaminen!”

Inflaation vaarat

Kirjoitin aiemmin siitä, miten sijoittaja voi hyötyä inflaatiosta. Tarkastellaan seuraavaksi, mitkä ovat inflaation vaarat. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Inflaation kiihtyminen on viime aikoina ollut taajaan uutisotsikoissa, eikä syyttä. Inflaatio on nimittäin Euroopassa tällä hetkellä 4,9%:ia, kun normaalitaso on alle 2%:ia. Yhdysvalloissa lukema on vielä tätäkin korkeampi, ja vauhti vain kiihtyy. Euroopassa erityisesti energian hinta on kallistunut.Continue reading ”Inflaation vaarat”

miten saada kymppejä säästöön

Miten saada kymppejä säästöön? | ”Jokainen voi säästää 15 euroa kuussa!”

Kun Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi lausui Ylen aamu-tv:ssä, että kuka tahansa voi saada 15 euroa kuukaudessa säästöön nipistämällä hiukan turhista menoista, syntyi pienimuotoinen kohu. Netin keskustelupalstoilla moni väitti vastaan, että kaikilla ei ole laittaa sivuun euroakaan. Mutta onko asia niin? Miten saada kymppejä säästöön? Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Kirjoitin aiemmin viidestä stepistä, jotka jokaisen täytyy ottaaContinue reading ”Miten saada kymppejä säästöön? | ”Jokainen voi säästää 15 euroa kuussa!””

light inside library

10 sijoituskirjaa, jotka jokaisen tulisi lukea

Olen lukenut kymmeniä, jollei satoja sijoituskirjoja, joten tämän listauksen tekeminen ei ollut aivan helppoa. Päätin rajata listan suomeksi saatavilla oleviin teoksiin. Tässä tulevat 10 sijoituskirjaa, jotka jokaisen tulisi lukea! Sivu sisältää mainoslinkkejä.* Aluksi Olen poiminut tähän kirjoitukseen 10 sijoituskirjaa, jotka jokaisen tulisi lukea. Kirjoituksessa avataan lyhyesti kunkin kirjan sisältöä. Teen näistä kirjoista laajemmat kirja-arvostelut myöhemmin.Continue reading ”10 sijoituskirjaa, jotka jokaisen tulisi lukea”

rikkaat köyhät

Rikkaat köyhät – 5 tapaa välttyä elämäntapainflaatiolta!

Viime aikoina on uutisoitu yllättävästä ilmiöstä velkaneuvonnassa: hyvätuloiset ovat velkaantuneet pikavipeistä. Myös koronakriisi on johtanut siihen, että moni hyvätuloinen pelkää menettävänsä kotinsa. On alettu puhua niin sanotuista rikkaista köyhistä. Mutta mistä ilmiö johtuu? Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Elämäntapainflaatio Olisipa minulla parempi palkka ja enemmän rahaa! Tätä lausetta kuulee usein. Suuremmat tulot eivät kuitenkaan automaattisesti johda taloudellisestiContinue reading ”Rikkaat köyhät – 5 tapaa välttyä elämäntapainflaatiolta!”

mihin sijoittaa

Mihin sijoittaa 20 000 euroa (tai mikä tahansa muu rahasumma)?

Yksi sijoitusfoorumeiden vakiokysymyksistä on, mihin sijoittaa tietty rahasumma. Tämä kirjoitus pyrkii vastaamaan kysymykseen mahdollisimman kattavasti. Huom! Kirjoitus ei sisällä sijoitussuosituksia. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Aluksi Mihin sijoittaa 20 000 euroa? Otsikon kysymykseen on mahdotonta vastata edes suuntaa antavasti tietämättä muutamaa asiaa. Ensinnäkin on kysyttävä, miten pitkästä aikahorisontista on kyse. Vastaus alkuperäiseen kysymykseen nimittäin riippuu suuresti siitä,Continue reading ”Mihin sijoittaa 20 000 euroa (tai mikä tahansa muu rahasumma)?”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Seuraa blogiani

Älä missaa uusia postauksia! Tilaa blogi suoraan sähköpostiisi