Blogi

Unelmat todeksi

Kryptohuijaukset – 10 yleisintä tapaa, joilla sijoittajia vedätetään (Kryptovaluutat, osa 2.)

Sijoitushuijaukset ovat lyhyessä ajassa nousseet merkittävimmäksi tavaksi, jolla suomalaisilta huijataan rahaa. Virtuaalivaluuttoihin liittyvät huijaukset ovat niistä yleisimpiä. Tässä kirjoituksessa pureudutaan kryptohuijauksiin ja käydään läpi 10 yleisintä tapaa, joilla sijoittajia vedätetään. Sivu sisältää mainoslinkkejä.* Aluksi Ihan alkuun on syytä korostaa, että huijaukset eivät ole vain kryptovaluuttoihin liittyvä erityispiirre. Silti pitkälle viety anonymiteetti, vaikea jäljitettävyys ja sääntelynContinue reading ”Kryptohuijaukset – 10 yleisintä tapaa, joilla sijoittajia vedätetään (Kryptovaluutat, osa 2.)”

Asuntolainan lyhennys vai sijoittaminen – kumpi kannattaa?

Korkojen nousu on nostanut asuntovelallisten lainakuluja jopa sadoilla euroilla kuukaudessa. Poikkeuksellisen korkealla korot eivät kuitenkaan edelleenkään ole. Mutta kumpi kannattaa, asuntolainan lyhennys vai sijoittaminen (osakkeisiin)? Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Aluksi Osakemarkkinan vuotuiseksi kokonaistuotoksi ilmoitetaan usein 7-10 prosenttia. Kokonaistuotto muodostuu arvonnousun ja osinkojen yhdistelmänä. Tästä on vähennetty inflaation vaikutus eli noin 2 %. Puhutaan siis inflaatiokorjatusta kokonaistuotosta.Continue reading ”Asuntolainan lyhennys vai sijoittaminen – kumpi kannattaa?”

Miten aloittaa lapselle sijoittaminen? | Kaikki lapselle sijoittamisesta!

Tässä kirjoituksessa käydään perinpohjaisesti läpi, miten aloittaa lapselle sijoittaminen, mitä hyötyä siitä on, mihin sijoittaa lapselle ja mitä seikkoja lapselle sijoitettaessa pitää ottaa huomioon. Sivu sisältää mainoslinkkejä.* Miksi lapselle kannattaa sijoittaa? Korkoa korolle -ilmiö tarkoittaa sitä, että sijoitetulle pääomalle kertyy ajan mittaan tuottoa, minkä lisäksi kyseiselle tuotolle kertyy tuottoa, tuoton tuotolle tuottoa ja niin edelleen.Continue reading ”Miten aloittaa lapselle sijoittaminen? | Kaikki lapselle sijoittamisesta!”

Budjettitsekki 2/2022 – Hintaräjähdys – katso säästövinkit!

Hintojen nousu on tänä vuonna ollut niin hurjaa, että varmasti jokainen tuntee sen jo lompakossaan. Suomalaisten kotitalouksien ostovoima on tätä kirjoitettaessa valahtanut vuoden 2014 tasolle, sillä palkat eivät pysy inflaation perässä. Yhtä voimakasta reaaliansioiden lasku on ollut viimeksi 1970-luvulla, eikä loppua näy. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Aluksi Käyn yleensä kaikki talouden kulut läpi kerran vuodessa. SeContinue reading ”Budjettitsekki 2/2022 – Hintaräjähdys – katso säästövinkit!”

bank banknotes bills business

Kuukausisäästösumma +20 %

S&P 500 -indeksi on laskenut 25 % ja OMXH25 -indeksi 20 % vuoden alusta. Kaikki toivo paremmasta on mennyt – ainakin jos uskoo uutisia. Reagoin tähän korottamalla kuukausisäästösummaa 20 %. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Onko nyt aika olla ahne? Ole pelokas silloin, kun muut ovat ahneita, ja ahne, kun muut ovat pelokkaita. – Warren Buffett AhneudenContinue reading ”Kuukausisäästösumma +20 %”

silhouette of electric towers during sunset

Miksi energia on juuri nyt kallista?

Eurooppa varautuu parhaillaan ennennäkemättömään energiakriisiin. Kotitalouksia on jo kehotettu aloittamaan energian säästötoimet uhalla, että muutoin edessä on sähkökatkoja. Myös yritykset varautuvat siirtämään tuotantoaan yöaikaan. Mutta miksi energia on juuri nyt kallista? Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Energiateollisuus ry:n mukaan Suomen sähkön tukkuhinta määräytyy pohjoismaisessa sähköpörssissä, ja maakohtaiset hintaerot johtuvat siirtokapasiteetin pullonkauloista maiden välillä. Maat voivat itse päättää, myydäänköContinue reading ”Miksi energia on juuri nyt kallista?”

wooden blocks men stack on top of each other making a pyramid

Verkostomarkkinointi, pyramidipeli ja muut sijoitushuijaukset

Säännöllisin väliajoin somessa törmää niin sanottuihin höpönassuihin, joiden mukaan vaurastuminen ei ole pitkä peli, vaan jokainen voi rikastua ja elää taloudellisesti vapaata elämää vaikka heti. Kaikki tämä vieläpä ilman aiempaa työkokemusta ja kotisohvalta käsin. Satumaisten tuottolupausten matalalla riskillä pitäisikin aina soittaa hälytyskelloja. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Aluksi Sijoitushuijaukset ovat viime vuosina nousseet yleisimmäksi nettihuijausten lajiksi. TämäContinue reading ”Verkostomarkkinointi, pyramidipeli ja muut sijoitushuijaukset”

man in blue and brown plaid dress shirt touching his hair

Top 5 Pahimmat sijoitusmokani

Lähes jokainen on varmasti jotain mokia tehnyt sijoitusurallaan. Silti useimmiten tuodaan esiin pelkät onnistumiset. Virheet ovat kuitenkin aina oppimisen paikkoja ja ne kannattaa käyttää hyödyksi. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. 1. Pankin omaan yhdistelmärahastoon sijoittaminen Aloitin sijoitusurani vuonna 2013 sijoittamalla oman pankkini yhdistelmärahastoon, jossa varat oli jaettu puoliksi osakemarkkinalle ja puoliksi lähinnä pitkiin korkopapereihin. Jälkikäteen ajateltuna tämäContinue reading ”Top 5 Pahimmat sijoitusmokani”

Onko miljoonan euron salkun tavoittelemisessa mitään järkeä?

Otsikon kysymystä tulee pohdittua säännöllisin väliajoin. Yhtä absoluuttisesti oikeaa vastausta tuskin on olemassa. Pyrin kuitenkin tässä kirjoituksessa avaamaan ajatuksiani vielä lisää blogin tavoitteen ja taustojen osalta. Todellisuudessa kyse on vapaudesta, ei miljoonasta eurosta. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Aluksi Eräs kaverini sanoi, että ei ole koskaan tavannut yhtä määrätietoista ihmistä kuin minä. Tällä hän viittasi blogin otsikossakinContinue reading ”Onko miljoonan euron salkun tavoittelemisessa mitään järkeä?”

Puolivuotiskatsaus 1/2022: 100 000€ nettovarallisuus rikki!

Siinä missä vuosi 2021 saatiin pääosin viettää hilpeää nousukautta, on vuoden 2022 ensimmäinen puolisko lasketeltu alas. Maaginen -20%:n karhumarkkinaraja on mennyt rikki useimmissa indekseissä. Tämän seurauksena allekirjoittaneenkin salkusta on sulanut tonneja kuussa. Pitkäjänteisenä indeksisijoittajana hieron kuitenkin lähinnä vain käsiäni yhteen, sillä osakkeita on saanut yhä halvempaan hintaan. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Aluksi: 100 000€ raja rikkiContinue reading ”Puolivuotiskatsaus 1/2022: 100 000€ nettovarallisuus rikki!”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Seuraa blogiani

Älä missaa uusia postauksia! Tilaa blogi suoraan sähköpostiisi