Blogi

Unelmat todeksi

assorted vegetable lot

Miten säästää ruokakuluissa? Katso 20 vinkkiä!

Ruoka kuuluu jokaisen kotitalouden pakollisiin menoihin. Sen ostamista ei voi välttää, mutta siihen meneviä kuluja on mahdollista pienentää huomattavasti. Tässä 20 vinkkiä, miten säästää ruokakuluissa! Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Olen huomannut, että omassa lähipiirissäni ruokakauppaan menevissä summissa on valtavaa heittoa. Esimerkiksi yksi pariskunta käyttää sinne 400 euroa kuukaudessa, kun toinen selviää puolella tästä summasta. Joku yksinContinue reading ”Miten säästää ruokakuluissa? Katso 20 vinkkiä!”

man in blue suit

Nämä 4 steppiä lähes jokainen sijoittaja käy läpi

Sijoittajan polulla voi tunnistaa tiettyjä vaiheita. Nämä eivät tietenkään sellaisenaan koske kaikkia, eivätkä kaikki käy jokaista vaihetta läpi, mutta suuntaa ne antavat. Sivu sisältää mainoslinkkejä.* 1. Sijoittamisen aloittaminen (kokemusta 0-1 vuotta) Sijoittamisen aloittaminen tapahtuu usein esimerkiksi oman pankin aktiivisella rahastolla tai Nordean kaltaisella Helsingin pörssin tunnetulla kansanosakkeella. Osa kenties perii osakkeita tai saa niitä lahjaksi.Continue reading ”Nämä 4 steppiä lähes jokainen sijoittaja käy läpi”

Sähkön hinta uhkaa nousta pilviin – katso tästä parhaat säästövinkit!

”Sähkölasku voi loksauttaa leuan tulevana talvena”, uutisoi Taloussanomat. Syynä ovat muun muassa Norjan vähäiset vesivarannot sekä korkeiksi nousseet fossiilisten polttoaineiden ja päästöoikeuksien hinnat. Sivu sisältää mainoslinkkejä.* Päivitin juuri sähkösopimuksen – onneksi En yleensä harrasta määräaikaisia sopimuksia, mutta nyt olen erittäin tyytyväinen, että otin viime huhtikuussa kahden vuoden määräaikaisen diilin Vattenfallilta. Kyseisessä sopimuksessa ei ole perusmaksuaContinue reading ”Sähkön hinta uhkaa nousta pilviin – katso tästä parhaat säästövinkit!”

inflaatio

Miten sijoittaja voi hyötyä inflaatiosta? 5 yllättävää tapaa!

Inflaatiosta ja jopa hyperinflaatiosta on viime aikoina varoiteltu ekonomistien toimesta toistuvasti. Keskuspankkien setelikoneiden painaessa lisää rahaa yötä päivää ja korkojen ollessa ennätyksellisen matalalla sille onkin hyvät perusteet. Mutta miten sijoittaja voi hyötyä inflaatiosta? Sivu sisältää mainoslinkkejä.* Mitä inflaatio tarkoittaa? Inflaatiosta keskusteltaessa puhutaan usein pelkästä hintainflaatiosta eli hintojen noususta johtuvasta rahan ostovoiman heikkenemisestä. Kun jokin tuoteContinue reading ”Miten sijoittaja voi hyötyä inflaatiosta? 5 yllättävää tapaa!”

Viisi viikkoa lomalla Bulgariassa – paljonko se maksaa?

Olin reilu viisi viikkoa lomalla Bulgariassa. Nostin taannoin vuotuisen lomabudjettini 1200 euroon ja se riitti vallan mainiosti – rahaa jäi vielä ylikin. Tarkastelen seuraavassa, paljonko Bulgariassa lomaileminen maksaa. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Bulgaria on hintatasoltaan EU:n halvin maa. Sen hinnat ovat noin 50-70%:ia Suomea edullisemmat, toisinaan tätäkin enemmän. Suomalaisille ovat tuttuja lähinnä Mustanmeren rannalla olevat SunnyContinue reading ”Viisi viikkoa lomalla Bulgariassa – paljonko se maksaa?”

Taloudellinen riippumattomuus – Tausta, kritiikki ja miksi en tavoittele sitä?

Nordean teettämän kyselytutkimuksen mukaan yli puolet sijoittavista nuorista aikuisista tavoittelee taloudellista riippumattomuutta. Samaan aikaan ”firettäminen” on saanut voimakasta kritiikkiä osakseen muun muassa tuoreessa Talouselämä-lehden kolumnissa. Sivu sisältää mainoslinkkejä.* Taustaa Siinä ei ole sinänsä mitään uutta, että ihmiset tavoittelevat rikastumista ja vaurastumista. Onhan näin toimittu jo ainakin siitä lähtien, kun jonkinlainen markkinatalouteen pohjautuva yhteiskuntajärjestys luotiin. EsimerkiksiContinue reading ”Taloudellinen riippumattomuus – Tausta, kritiikki ja miksi en tavoittele sitä?”

Analyysi: Nordnetin pohjoismaiset indeksirahastot (ex-Superrahastot)

Kilpailu indeksirahastomarkkinassa kiristyy koko ajan. Kannattaako Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin edelleen sijoittaa vuonna 2021? Huom! Kirjoitus ei sisällä sijoitussuosituksia. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Taustaa Nordnet lanseerasi täysin kuluttomat* pohjoismaiset indeksirahastonsa (silloin Superrahastot) kesäkuussa 2014, ja mullisti samalla koko Suomen rahastomarkkinan. Se myös markkinoi rahastoja ensimmäiset vuodet todella aktiivisesti. Aiemmin lähinnä Seligson oli tullut tunnetuksi indeksirahastoista ja toisaaltaContinue reading ”Analyysi: Nordnetin pohjoismaiset indeksirahastot (ex-Superrahastot)”

sijoitusmaailman feikkigurut

Sijoitusmaailman feikkigurut – taustalla terveyshuuhaa, new age ja jenkkien uskonnolliset saarnaajat

“They are not trying to teach you anything. The main goal is to keep you hooked.” (Suom. He eivät yritä opettaa sinulle mitään. Tarkoituksena on pitää sinut koukussa.) Lainaus on poimittu tältä videolta. Tämä kirjoitus on katsaus sijoitusmaailman feikkiguruihin. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Taustalla terveyshuuhaa Terveysalalla feikkiguruja on ollut jo hyvin kauan aikaa. Muinaiset kiertelevät käärmeöljykauppiaat lienevätContinue reading ”Sijoitusmaailman feikkigurut – taustalla terveyshuuhaa, new age ja jenkkien uskonnolliset saarnaajat”

young troubled woman using laptop at home

Kuinka päästä eroon veloista

Kuinka päästä eroon veloista? Kirjoitin aiemmin viidestä stepistä, jotka jokaisen tarvitsee ottaa tullakseen miljonääriksi. Tämä kirjoitus keskittyy niistä ensimmäiseen eli veloista eroon pääsemiseen. Sivu sisältää mainoslinkkejä.* Taustaa Minulla on henkilökohtaista kokemusta veloista. Kuten kirjoituksessa Mistä kaikki alkoi kuvailen, oli minulla aikanaan yli 4000 euron edestä pikavippejä, parilla tonnilla kulutusluottoja ja yli 4000 euron edestä opintolainaa.Continue reading ”Kuinka päästä eroon veloista”

Tekeekö raha onnelliseksi?

Tekeekö raha onnelliseksi? Nopea vastaus kysymykseen on, että ei tee. Aihetta on kuitenkin syytä pohtia pintaa syvemmältä. Sivu sisältää mainoslinkkejä*. Mitä onnellisuus on? Jokaisella on varmasti intuitiivinen vastaus yllä olevaan kysymykseen. Onnellisuus yhdistetään usein sellaisiin asioihin kuten oma ja läheisten terveys sekä hyvinvointi, perhe, ystävät, harrastukset, mielekäs työ ja hyvä elämä. Onnellisuus itse asiassa onContinue reading ”Tekeekö raha onnelliseksi?”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Seuraa blogiani

Älä missaa uusia postauksia! Tilaa blogi suoraan sähköpostiisi