Komplett Bank on nyt Morrow Bank – mikä muuttui? (2023)

morrow bank

Olen kierrättänyt jo vuosia ostokseni Morrow Bankin (entinen Komplett Bank) luottokortin kautta. Sen etuina ovat 0 euron vuosimaksu, ilmaiset käteisnostot ulkomailla ja markkinoiden paras jopa 2 % cashback (rahanpalautus) ostoksista!

Kortin mukana tulevat kivana bonuksena vielä matka-, identiteettivarkaus-, ostoturva- ja peruutusvakuutukset. Luottokortti on oikein käytettynä erinomainen työkalu, ja lisäksi se on lähes välttämätön verkko-ostoksia tehdessä.

Mitä jos joku maksaisi osan luottokorttilaskusta puolestasi?

Sisällysluettelo:

Taustaa: Komplett Bankista Morrow Bankiksi

Erilaiset nettipankit ovat viime vuosina tulleet ryminällä markkinoille. Käytännössä niillä yleensä on toimilupa jossain EU-maassa ja siten ne voivat tarjota palveluitaan koko unionin alueella. Ne ovat samalla myös unionin sääntelyn piirissä ja varat ovat paikallisen jäsenvaltion talletussuojan piirissä.

Norjalainen Komplett Bank aloitti toimintansa maaliskuussa 2014 saatuaan Norjan finanssivalvonnalta toimiluvan pankkitoiminnan harjoittamiseen. Vuonna 2017 pankki listautui Oslon pörssiin, jossa sen tunnus nykyään on MOBA. Samana vuonna Komplett Bank aloitti toimintansa Suomessa.

Pankki muutti nimensä 25.4.2023 Morrow Bankiksi. “Morrow” nimessä viittaa huomiseen (tomorrow). Yhtiön mukaan uudelleenbrändäys edustaa “uutta painopistettä tulevaisuuteen” ja tuoretta ilmettä. Jos olet jo asiakas, suhteesi pankkiin säilyy ennallaan eikä toimenpiteitä tarvita, eli mikään ei muuttunut.

Pankilla on 325 000 asiakasta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kymmenen toimintavuotensa aikana se on vakiinnuttanut asemansa pohjoismaisilla luottokortti- ja kulutusluottomarkkinoilla.

Miksi hankkia luottokortti? Cashbackilla osa rahoista takaisin!

morrow bank luottokortti

Luottokortti on maksukortti, jolla kortin omistaja voi tehdä ostoksia luottokorttiyhtiön (esim. Morrow Bank) myöntämällä luotolla. Luottokortilla maksaessa luottokorttiyhtiö toimii puskurina omien rahojesi ja myyjänä toimivan yrityksen välissä. Ostosten summa veloitetaan pankkitilin sijaan korttiin liitetyltä luottotililtä.

Luottokortti on ehdoton verkossa ostoksia maksaessa, sillä tällöin saat kuluttajansuojalain tuomaa lisäturvaa ongelmatilanteiden varalle. Voit aina kääntyä luottokortin myöntäneen pankin puoleen ja vaatia rahojasi takaisin, jos maksu on tehty luottokortilla ja tilattua verkko-ostosta ei toimiteta, se on virheellinen tai rikkoutunut kuljetuksessa.

Myös lentovaraukset kannattaa aina tehdä luottokortilla lentoyhtiön konkurssin varalta. Tavallinen pankkikortti ei tarjoa vastaavanlaista suojaa rahojen menettämisen varalle.

Morrow Bankin luottokortti kerryttää cashbackia 2 % verkossa tehdyistä ostoista (Mastercard-tunnuksella merkityissä verkkokaupoissa) ja 1 % muista ostoksista. Käytännössä aina korttia käyttäessäsi saat osan rahoistasi takaisin (palautus enintään 50 € / kk)!

Morrow Bankin luottokortilla maksaessa saat myös matka- ja peruutusvakuutuksen. Maksaessasi matkan luottokortilla, vakuutus kattaa sinut ja enintään kolme kanssamatkaajaa. Kyseessä on täysin ilmainen vakuutus!

Luottokortti on oikein käytettynä loistava apuväline, kunhan kertyneen luoton maksaa aina eräpäivään mennessä pois. Yksi vaihtoehto on asettaa vähimmäislyhennyseräksi 100 %, jolloin luottoa ei koskaan pääse kertymään.

Morrow Bankin luottokortin hyödyt matkaajalle

Hankin itse Morrow Bankin luottokortin, koska matkustan ja vietän paljon aikaani ulkomailla. Reissatessa kortilla maksaminen ei aina ole vaihtoehto, vaan joissain paikoissa täytyy olla käteistä. Tarvittavan summan arvioiminen erityisesti pidemmillä reissuilla on kuitenkin vaikeaa, eikä suurta käteismäärää viitsi kanniskella lompakossa.

Käytin aiemmin ulkomailla oman pankkini korttia käteisnostoissa, mutta se peri jokaisesta 200 euron nostokerrasta 10 euron komission (2 € + 4 % nostettavasta summasta), mikä on mielestäni todella paljon! Kuukauden reissujen aikana näitä nostokertoja tuli yleensä vieläpä useita. Sitten hankin Morrow Bankin kortin, jolla käteisnostot ulkomailla ovat ilmaisia (pois lukien luoton korko).

Luottokortti on tarpeen matkoilla myös hotellia ja lentoja varatessa sekä hätävarana yllättävien tilanteiden varalle. Luottokortti ylipäätään tuo lisäturvaa matkoilla ostoksia tehdessä.

Edut pähkinänkuoressa Morrow Bank Mastercard:

Ei vuosimaksua

Vapaavalintainen PIN-tunnusluku

Maksuttomat käteisnostot

Jopa 50 päivää korotonta maksuaikaa

Palkitseva bonusohjelma: 2 % verkossa tehdyistä ostoista (Mastercard-tunnuksella merkityissä verkkokaupoissa) ja 1 % muista ostoksista

Korko 19,94 % on nykymarkkinassa edullinen

Kortti on lisättävissä Apple Pay & Google Pay

Sisältää ilmaiset vakuutukset:

  • Henkilöllisyysvarkausvakuutus voi korvata kuluja enintään 10 000 euroon saakka.
  • Matka- ja peruutusvakuutus kattaa sinun ja perheesi matkan enintään 60 päivän ajaksi. Maksaessasi matkan luottokortilla, vakuutus kattaa sinut ja enintään kolme kanssamatkaajaa.
  • Ostoturvavakuutus voi kattaa kuluja 2 500 euroon saakka ulkoisesta syystä aiheutuneesta, äkillisestä ja odottamattomasta vahingoittumisesta vakuutetulle kohteelle.

Korkoesimerkki ostoksen osamaksun yhteydessä Mastercard – luottokortilla: Korko 19,94% ja todellinen vuosikorko 21,87%, 1 000 €/12 kk. Yhteensä: 1 108 €.

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa:

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää!