Miten saada rahaa? | 2021 | 100+ keinoa hankkia rahaa!

Miten saada rahaa? Artikkelikuva: Getty Images. Sivu sisältää mainoslinkkejä.

Miten saada rahaa? Kuinka hankkia lisätuloja? Tästä kirjoituksesta löydät yli 100 vinkkiä rahan tienaamiseen!

Kaikki vinkit eivät sovi kaikille, mutta tsekkaa lista loppuun asti, sillä ehkä sieltä löytyy juuri sinulle sopiva keino! Laita myös blogi seurantaan, niin et missaa yhtään postausta!

MITEN SAADA RAHAA | NYKYINEN TYÖ

Miten saada rahaa
Photo by Sora Shimazaki on Pexels.com

1. Neuvottele palkankorotus

Kysy pomoltasi, mitä sinun tulisi tehdä, esimerkiksi mihin tuloksiin päästä, jotta saat palkankorotuksen. Sitten tee se ja palaa pomollesi asiaan. Pyydä palkankorotusta summa, joka tuntuu mielestäsi oikealta ja jopa hieman liian rohkealta – älä ole vaatimaton ja aliarvioi kykyjäsi.

2. Tee ylitöitä

Ylitöiden tai lisätyövuorojen tekeminen on yksi keino hankkia lisätuloja. Älä kuitenkaan ahnehdi liikaa töitä ja polta itseäsi loppuun. Lyhyen aikavälin voitto ei aina ole pitkän aikavälin voitto.

3. Hanki lisää osaamista nykyisessä työssäsi

Hanki jokin sellainen lisänakki tai -osaaminen, jota voit käyttää palkkaneuvotteluissa vipuvartena. Tämä voi olla myös koulutusta, joka ei ihan suoraan liity työhön, mutta josta kuitenkin on apua työssä.

4. Kilpailuta palkkasi

Yksinkertainen tapa kilpailuttaa oma palkkansa on hakea kilpaileviin firmoihin töihin ja tiedustella, paljonko he olisivat valmiita maksamaan osaamisestasi. Tämän jälkeen voit hienovaraisesti esittää asian omalle pomollesi. “Olen saanut kilpailevan työtarjouksen, mutta haluaisin jatkaa tämän firman palveluksessa…”

5. Vaihda parempipalkkaiseen työhön

Jos et viihdy nykyisessä työssäsi ja palkkasi on kehno, niin miksi et hakisi kokonaan toiseen duuniin tai kouluttautuisi toiselle alalle? Koskaan ei ole liian myöhäistä vaihtaa alaa!

MITEN SAADA RAHAA | SIVUTYÖ/UUSI TYÖ

Miten saada rahaa
Photo by Tima Miroshnichenko on Pexels.com

6. Ryhdy freelanceriksi (esim. Upwork…)

Upworkilla on valtava määrä erilaisia töitä, joita voit tehdä freelancerina kotoa käsin. Vastaavia palveluita on monia muitakin.

7. Editoi videoita tai muokkaa kuvia

Oletko taitava kuvien muokkaamisessa tai videoiden editoinnissa? Mitäpä jos tarjoaisit osaamistasi esimerkiksi bloggaajille, tubettajille tai vaikka suoraan yrityksille? Tällaisille taidoille on aivan varmasti kysyntää!

8. Suunnittele designeja, logoja tms. (esim. Fiverr…)

Onko sinulla visuaalista silmää ja taitoa piirtää? Entä jos suunnittelisit ja myisit esimerkiksi logoja yrityksille tai blogeille? Esimerkiksi tämän blogin logo on ostettu Fiverr-palvelun kautta.

9. Tarjoudu korjaamaan ja huoltamaan polkupyöriä

Oletko näppärä käsistäsi ja luonnistuuko sinulta pienet korjaustyöt? Moni on valmis maksamaan esimerkiksi polkupyörän keväthuollosta.

10. Mene mukaan taloyhtiön hallitukseen

Useimmat taloyhtiöt maksavat hallituksensa jäsenille jonkinlaisen palkkion. Muista kuitenkin, että tämä on vastuullinen toimi ja sinulta täytyy löytyä aitoa kiinnostusta hoitaa yhteisiä asioita.

11. Aja taksia (Uber, Yango…)

Onko sinulla oma auto? Voisitko alkaa ajaa sillä taksiajoa vaikka viikonloppuisin? Uudet alustatalouden toimijat tekevät etenkin pääkaupunkiseudulla taksin ajamisesta helppoa.

12. Ryhdy ruokalähetiksi (Wolt, Foodora..)

Jos sinulla on oma auto, miksi et hyödyntäisi sitä kuljettamalla ruokaa?

13. Ala personal traineriksi

Onko salilla käyminen sinulle intohimo? Entä jos muuttaisit harrastuksesi työksi ja kouluttautuisit personal traineriksi?

14. Kirjoita lehtiartikkeli

Oletko hyvä kirjoittamaan? Onko sinulla erityisen paljon tietoa jostain tietystä aihepiiristä? Entä jos tarjoutuisit kirjoittamaan lehteen esimerkiksi näkökulman?

15. Tarjoudu oikolukijaksi

Onko sinulla hyvä kielipää? Oikoluvun kaltaisille palveluille on varmasti kysyntää! Miksi et olisi suoraan yhteydessä vaikka johonkin bloggaajaan ja tarjoaisi oikolukupalveluja?

16. Ryhdy valokuvaajaksi

Moni tarvitsee valokuvaajaa esimerkiksi häihin. Sinun ei välttämättä tarvitse olla valokuvauksen ammattilainen tienataksesi rahaa valokuvauksella. Valokuvausta voi myös opiskella esimerkiksi verkkokursseilla.

17. Kirjoita kirja

Voit joko marssia suoraan kustantajan luo ja tarjota kirjaideaasi tai tarjota valmista käsikirjoitusta.

18. Tarjoa käännöspalveluja (esim. Lionbridge)

Käännöspalveluille on koko ajan enemmän kysyntää, kun esimerkiksi tv-sarjat julkaistaan kaikkialla maailmassa samanaikaisesti. Eri kielien taitajia haetaankin jatkuvasti.

19. Ala vaihtamaan autojen renkaita

Käykö sinulta auton renkaiden vaihto näppärästi? Renkaiden vaihdon sesonki on kaksi kertaa vuodessa, mutta voit silti ansaita lisärahaa tarjoamalla renkaiden vaihtopalvelua esimerkiksi Facebookin tarjotaan työsuorituksia -ryhmissä.

20. Tarjoudu pesemään mattoja

Moni on valmis maksamaan siitä, että joku pesisi matot heidän puolestaan. Voit aloittaa vaikkapa tarjoamalla palvelua omassa kerrostalossasi. Myös some-kanavat ovat hyvä vaihtoehto.

21. Tarjoa remonttiapua

Oletko näppärä käsistäsi? Osaatko maalata? Moni tarvitsee apua kodin pienemmissäkin rempoissa. Tällainen palvelu voisi olla vaikkapa saunan lauteiden öljyäminen.

22. Pese ikkunoita

Ikkunoiden peseminen on työ, jonka moni mielellään jättäisi väliin.

23. Tarjoa kotisiivouspalveluja

Kotisiivouspalvelut kasvattavat suosiotaan ja niiden ostaminen on myös entistä hyväksytympää. Jos kuitenkin harkitset yrittäjäksi ryhtymistä, on ensimetri.fi hyvä paikka aloittaa. Muista myös, että yrityksen tuntilaskutushinta on kaukana käteen jäävästä summasta.

24. Tarjoudu lastenhoitajaksi

Lastenhoitajia tarvitaan aina. Facebookin tarjotaan työsuorituksia -ryhmät ovat hyvä väylä tarjota näitä palveluksia.

25. Ala eläintenhoitajaksi

Oletko eläinrakas? Lemmikkien määrä on ollut jo vuosia valtavassa kasvussa, joten myös eläintenhoitajille on varmuudella kysyntää.

26. Liity ystäväpalveluun (esim. Gubbe)

Pidä seuraa yksinäisille vanhuksille, jos koet sen tärkeäksi ja tienaa samalla! Jotkin palvelut, kuten esimerkiksi Gubbe, maksavat siitä 10 euroa tunnilta.

27. Toimi henkilökohtaisena avustajana

Henkilökohtaisen avustajan työ on haastava, mutta paikkoja on auki jatkuvasti.

28. Ryhdy oppaaksi

Onko sinulla vankka paikallistuntemus? Tiedätkö keskimääräistä enemmän paikallishistoriasta? Ryhdy oppaaksi! Paikallisoppaiden perään huudellaan myös välillä Facebookin tarjotaan työsuorituksia -ryhmissä. Miksi et siis tarjoaisi opaspalveluja esimerkiksi oman kaupunkinsi ryhmässä?

29. Mene henkilöstövuokrausfirmaan

Kannattaa tiedustella myös henkilöstövuokrausfirmoista, minkälaisia töitä tällä hetkellä on tarjolla.

30. Ryhdy puhelinmyyjäksi

Vaikka puhelinmyynti ei ole monen unelmatyö, antaa se kuitenkin arvokasta työkokemusta paitsi myynnin niin myös puhelintyön saralla. Tämän jälkeen on helpompi päästä esimerkiksi puhelinasiakaspalveluun.

31. Opeta taitojasi muille

Onko sinulla jokin taito, jota voisit opettaa muille maksua vastaan?

32. Opettele tekemään meikkejä tai rakennekynsiä

Oletko taitava meikkaaja? Teetkö rakennekynsiä harrastuksena? Muuta taitosi rahaksi!

33. Tee pelaamisesta itsellesi työ

Pelaamisessa liikkuu tänä päivänä jo todella suuria rahoja. Maailman huiput tienaavat miljoonia. Pelaaminen voi tarjota mahdollisuuksia tienata rahaa esimerkiksi videostriimaamalla Twitchissä.

MITEN SAADA RAHAA | KERÄÄMINEN, VILJELY, KALASTUS JA METSÄSTYS

Miten saada rahaa
Photo by Any Lane on Pexels.com

34. Kerää marjoja

Jos tiedät hyvän marjapaikan, niin myös marjoja keräämällä voi saada mukavasti lisätuloja. Loistavalta marjapaikalta saattaa kerätä jopa ämpärillisen tunnissa, jonka voi myydä vaikka Facebookissa 50 eurolla.

35. Kerää sieniä

Myös sieniä keräämällä voi saada lisätienestiä. Kannattaa kuitenkin ensin selvittää, mitä sieniä on kannattavaa kerätä eli mille on kysyntää.

36. Kerää käpyjä, kuusenkerkkiä tai koivunmahlaa

Myös käpyjä keräämällä voi vuodesta riippuen tienata jopa neljä tonnia kuussa. Tosin viime vuosina on ollut useita huonoja käpyvuosia. Metsästä voi löytää myös muuta kerättävää, kuten kuusenkerkkiä, pakurikääpää* tai koivunmahlaa, josta voi saada lisätuloja. Kannattaa kuitenkin kysäistä vaikka näistä tehtyjä tuotteita valmistavilta firmoilta, että mille on tarvetta.

*Pakurikäävän keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa

37. Kerää tyhjiä pulloja

Tämä on aika klassikko. Tyhjiä pulloja voi olla kaupunkialueilla hankala löytää, sillä kilpailu on kovaa. Tämä ei kuitenkaan estä sopimasta vaikka naapuruston kanssa, että vie kaikkien tyhjät pullot.

38. Metsästys

Jos harrastat metsästystä, voit myydä osan saaliistasi.

39. Kalastus

Katso edellinen kohta.

40. Viljele jotain

Jos sinulla on maata, niin voisitko hankkia lisätienestejä viljelemällä siinä jotain? Tämä tietysti edellyttää hieman suurempaa maaplänttiä kuin rivitalon takapiha.

MITEN SAADA RAHAA | VUOKRAAMINEN

Miten saada rahaa
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

41. Vuokraa tavaroitasi

Onko sinulla jotain sellaisia tavaroita, jotka ovat oikeasti arvokkaita tai harvinaisia ja joita voisit vuokrata?

42. Vuokraa asuntosi (kun et itse sitä tarvitse)

Oletko lähdössä viikoksi mökille tai ulkomaille? Mitä jos vuokraisit asuntosi siksi aikaa? Luotettavaa vuokralaista voi yrittää etsiä vaikka tuttujen keskuudesta.

43. Vuokraa autosi

Onko sinulla pakettiauto, jota voisit vuokrata luotettaville sukulaisille tai tuttavillesi muuttoa varten? Konsultoi kuitenkin aina vakuutusyhtiötäsi, sillä ammattimaiseen vuokraustoimintaan on oltava erillinen vakuutus.

44. Vuokraa huone kodistasi

Onko sinulla suuri asunto, jossa on ylimääräinen huone taikka omakotitalo? Entä jos vuokraisit yhden huoneen tai vaikka omakotitalon yläkerran jollekin toiselle?

45. Vuokraa mökkiäsi

Laita mökkisi vuokralle, kun et sitä itse käytä. Jos et jaksa olla jatkuvasti pyörittämässä vuokraustoimintaa, niin sovi vaikka jonkun tuttavasi kanssa, että vuokraat mökkiä hänelle kuukaudeksi kerrallaan.

46. Vuokraa parkkipaikkasi

Onko sinulla parkkipaikka hyvällä paikalla, mutta et tarvitse sitä esimerkiksi kesällä? Entä jos vuokraisit sen tutulle tai naapurille?

47. Vuokraa asuntovaunusi tai peräkärrysi

Kts. kohta vuokraa autosi.

48. Vuokraa varastotilaa

Varastotilalle on kysyntää myös keskustojen ulkopuolella.

MITEN SAADA RAHAA | MYYMINEN

Miten saada rahaa
Photo by energepic.com on Pexels.com

49. Myy turhia tavaroita

Tavaroiden inventaario on hyvä tehdä joka vuosi. Samalla voi katsoa, mitä laittaa kiertoon eteenpäin.

50. Myy itsetehtyä ruokaa

Oletko taitava kotikokki? Asuuko naapurissasi kenties vanhus, jolla on vaikeuksia selvitä arjesta? Entä jos myisit nimellistä korvausta vastaan osan kotiruoasta hänelle? Kotiruokaa myydään aina silloin tällöin myös kaupunkien järjestämissä tapahtumissa.

51. Myy kultaa ja hopeaa

Onko sinulla kulta- tai hopeakoruja, joita et koskaan käytä? Entä jos myisit ne eteenpäin?

52. Myy tavaraa kirpputorilla

Kevätsiivouksessa löytyneen ylimääräisen tavaran voi myydä myös kirpputorilla. Älä kuitenkaan kiikuta kirpputorille sellaista tavaraa, josta et itse olisi valmis maksamaan. Selvitä myös myymiesi tavaroiden todellinen arvo, jos kyse on vaikka Arabian kaltaisesta laatumerkistä.

53. Etsi keräilyharvinaisuuksia

Jos tunnet vaikkapa harvinaisten muumimukien arvot, voit yrittää bongata näitä kirpputoreilta tai kuolinpesien jäämistöistä.

54. Osta halvalla, myy kalliilla

Jos tunnet vaikkapa jonkin tietyn tuoteryhmän hintatason kuin omat taskusi, voi hinnoitteluvirheiden avulla tehdä tiliä.

55. Myy opintoihin liittyvää osaamistasi

Opiskeletko jotain sellaista, että voisit alkaa myydä osaamistasi jo kesken opintojen? Esimerkiksi nimellistä korvausta vastaan.

MITEN SAADA RAHAA | NAAPURIAPU & ALAIKÄISET

Miten saada rahaa
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

56. Tarjoudu leikkaamaan nurmikko

Naapurin nurmikon leikkaaminen on kesällä työ, jolla voi tienata muutaman kympin.

57. Tarjoudu käymään kaupassa jonkun puolesta

Onko taloyhtiössäsi vanhempi henkilö, joka saattaisi tarvita kaupassakäyntiapua? Voit tarjoutua käymään hänen puolestaan kaupassa pientä korvausta vastaan.

58. Pese autoja

Autot kaipaavat varsinkin kurakeleillä jatkuvasti pesua. Varo kuitenkin naarmuttamasta maalipintaa.

59. Ole atk-tukihenkilö vanhemmille ihmisille

Ehkä voisit avustaa tuttuasi tietokoneen tai puhelimen käytössä?

60. Tarjoudu avustamaan puutarhan hoidossa

Istutukset vaativat jatkuvaa huolenpitoa, kuten kastelua ja rikkaruohojen kitkemistä. Syksyllä sato puolestaan täytyy korjata.

61. Ole muuttoapuna

Toimi muuttoapuna kavereille tai tarjoa palveluksiasi netissä. Voit myös hakea muuttofirmalle töihin.

62. Imuroi autoja

Tämä vaatii alkuinvestointina tehokkaan teollisuusimurin. Tämän jälkeen voit kuitenkin tarjota autojen imurointipalvelua.

63. Ole talovahtina

Varsinkin omakotitalojen omistajat saattavat tarvita talovahtia, joka kastelee kukat ja istutukset sekä pitää talosta muutoinkin huolta.

64. Ryhdy kännikuskiksi kavereille

Jos sinulla on auto, tarjoudu kuljettamaan kavereita baariin ja sieltä takaisin.

65. Ala kuskata tuttavaperheiden lapsia harrastuksiin

Lapsiperheiden arki on usein hektistä ja pienellekin avulle on tarvetta. Mitä jos tarjoutuisit viemään pientä maksua vastaan lapset harrastuksiin?

66. Tarjoudu koiran ulkoiluttajaksi

Lemmikkieläinten suosion kasvaessa myös koirien ulkoiluttajille on varmasti käyttöä. Tarjoa ulkoilutuspalvelua vaikka omassa kerrostalossasi ensin!

67. Hiusten leikkaaminen

Osaatko leikata hiuksia? Mitä jos tarjoaisit kavereillesi hiustenleikkuupalvelua vaikka 5-10€ maksua vastaan?

MITEN SAADA RAHAA | KÄSITYÖT JA LEIPOMINEN

Miten saada rahaa
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

68. Tee käsitöitä

Monenlaisille käsitöille voi olla kysyntää, kunhan löytää oikean myyntikanavan niille.

69. Tee itse koruja

Käsityöliikkeissä myydään korujentekovälineitä, kuten erilaisia helmiä.

70. Askartele persoonallisia kortteja

Askartele itse persoonallisia kiitos-kortteja, onnentoivotuksia ja kutsukortteja. Voit myydä näitä vaikka työpaikan kahvihuoneessa.

71. Myy leivonnaisia

Erilaisille leivonnaisille on jatkuvasti paljon kysyntää mm. Facebookin työsuorituksia -ryhmissä. Jos osaat tehdä vaikka voileipäkakkuja, niin ne taatusti tekevät kauppansa.

72. Tee ompelutöitä

Oletko näppärä neulomaan tai kutomaan vaikka villasukkia? Arkivaatteita ei nykyään enää juuri korjata, mutta joillekin palveluille on edelleen kysyntää. Esimerkiksi urheiluseuran logolla varustetut villasukat voisivat olla hittituote, mutta kysy kuitenkin seuralta siihen lupa.

MITEN SAADA RAHAA | ESIINTYMINEN

Kuinka saada rahaa
Photo by Monica Silvestre on Pexels.com

73. Tarjoudu soittamaan tai laulamaan

Esimerkiksi häissä on varmasti tarvetta esiintyjille.

74. Tee stand up -keikkoja

Monilla stand up -klubeilla on avoimien ovien iltoja, jolloin kuka tahansa voi nousta lavalle. Tällainen on oiva tilaisuus hankkia esiintymiskokemusta ja tunnettuutta sekä testata vitsejä, jotta voit jatkossa veloittaa stand up -keikoista. Myös improvisaatioteatteriryhmän perustaminen voi olla hyvä vaihtoehto.

75. Ryhdy tapahtumien juontajaksi

Moniin tapahtumiin, kuten häihin ja yritysten pikkujouluihin, tarvitaan joku juontajaksi.

76. Ala tapahtumasuunnittelijaksi

Esimerkiksi etevillä hääsuunnittelijoilla varmasti on kysyntää.

77. Tarjoa konsulttipalveluita

Onko sinulla jonkin alan syväosaamista, jota voisit myydä? Esimerkiksi yritykset ovat valmiita maksamaan erilaisista johdon konsultointipalveluista.

MITEN SAADA RAHAA | INTERNET

Miten saada rahaa
Photo by Tatiana Syrikova on Pexels.com

78. Tee verkkokurssi

Verkkokurssi on siitä kätevä tapa ansaita, että kun materiaalin tekee kerran, niin siitä voi saada pitkään tasaista tulovirtaa. Pidä kuitenkin kurssisi ajantasalla ja tee siitä niin hyvä, että olisit itsekin valmis maksamaan pyytämäsi hinnan.

79. Tee nettisivuja

Jos nettisivujen pystyttäminen luonnistuu sinulta, niin tarjoa ihmeessä palveluitasi vaikka pienyrittäjille.

80. Ryhdy somevaikuttajaksi

Sosiaalinen media on tänä päivänä äärimmäisen kilpailtu ja joukosta erottautuminen on vaikeaa. Jos kuitenkin löydät juuri sinulle sopivan kohderyhmän ja olet hyvä tuottamaan sisältöä, niin menestyminen on mahdollista. Omaa brändiä voi kuitenkin joutua rakentamaan vuosia.

81. Myy valokuviasi verkossa (iStockPhoto…)

Voit myydä ottamiasi valokuvia erilaisilla netin kuvapalvelusivustoilla ja saada lisätuloja. Erottuakseen joukosta täytyy kuvien laadun kuitenkin olla priimaa. Kannattaa myös miettiä, minkälaiselle vaikkapa tilannekuvalle voisi olla tarvetta.

82. Mainosta verkkosivuillasi

Jos sinulla on verkkosivut kuten blogi, voit tienata asettamalla sivustollesi mainoksia.

Tradetracker on yksi tällainen vaikuttamismarkkinointiin keskittyvä yritys:

Affiliate marketing – klikkaa tästä lisätietoa. (mainoslinkki)

83. Aloita bloggaaminen

Bloggaaminen on yksi tapa hankkia lisätuloja. Voi kuitenkin kestää vuosia ennen kuin bloggaamalla alkaa tienata merkittäviä summia. Myös bloggaaminen on erittäin kilpailtu ala ja oma niche kannattaa miettiä huolella.

84. Perusta verkkokauppa

Verkkokaupan perustaminen on nykyään helpompaa kuin koskaan. Verkkokaupan saa helposti luotua esimerkiksi WordPress-julkaisualustalle ja prosessin aina tuotteiden valmistuksesta niiden toimittamiseen voi ulkoistaa kokonaan, jolloin omaa varastoakaan ei tarvita.

85. Myy osaamistasi netissä

Osaatko jonkin erityistaidon, jota voisit myydä netissä? Ostajat voivat tällöin olla ympäri maailmaa.

86. Ala tuotetestaajaksi

Tuotetestaaminen on yksi keino saada ainakin arvostelemansa tuotteet ilmaiseksi.

MITEN SAADA RAHAA | LAINA

Laineneuvottelu
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

87. Lainaa vanhemmilta tai kavereilta

Hätätilanteessa voit lainata rahaa vanhemmiltasi tai ystäviltäsi, mutta maksa aina lainasi säntillisesti takaisin.

88. Hanki cashback -luottokortti

Cashback -luottokortilla saat osan rahoistasi takaisin, kun maksat ostoksesi kortilla. Lue kokemukseni Komplett Bankin cashback luottokortista.

89. Ota pankista laina

Esimerkiksi OmaLaina.fi -palvelun kautta voit hakea lainaa useilta pankeilta (sis. Aktia, Pop Pankki, Nordea…) ja rahoitusyhtiöiltä ilman vakuuksia. Tsekkaa palvelu tästä (mainoslinkki).

90. Kilpailuta asuntolaina

Kilpailuttamalla asuntolainan voi säästää aivan huomattavia summia rahaa pitkässä juoksussa. Kilpailuttaminen onnistuu kätevästi Etua.fi -palvelun kautta, jolloin saat lainatarjouksen useilta eri pankeilta (Aktia, Nordea, Danske Bank, Säästöpankki).

Kilpailuta asuntolaina Etua.fi -palvelussa tästä. (mainoslinkki)

MITEN SAADA RAHAA | SOSIAALITURVA

Leipäjono
Photo by C Technical on Pexels.com

91. Hae sinulle kuuluvat tuet

Jos olet työtön, opiskelet tai teet osa-aikaisesti töitä ja pärjäämisen kanssa tekee tiukkaa, niin kannattaa selvittää, olisitko oikeutettu esimerkiksi toimeentulotukeen.

92. Mene leipäjonoon

Leipäjonoon meneminen on yksi vaihtoehto, kun rahat ovat loppu.

MITEN SAADA RAHAA | SIJOITTAMINEN

Rahaa sijoittamalla
Photo by Anna Nekrashevich on Pexels.com

Hyvä keino aloittaa sijoittaminen on tehdä tili Nordnetiin. Pääset tekemään tilin ilmaiseksi tästä.

Tässä ideoita, miten tienata rahaa sijoittamalla.

93. Sijoita kryptoihin

Kryptovaluuttoihin kannattaa suhtautua kuin uhkapelaamiseen: älä laita niihin sellaista rahaa kiinni, jota et ole valmis menettämään. Suosituimmat kryptot kuten Bitcoin ovat kuitenkin nousseet pitkässä juoksussa, kunhan vatsa kestää rajuja lyhyen aikavälin kurssiheilahteluja.

94. Sijoita kultaan

Kultaa voi ostaa ihan fyysisinä kultaharkkoina tai kolikoina (esim. Jalonom) tai sitten kultaan voi sijoittaa sitä seuraavien etf-rahastojen kautta. Kultaa on perinteisesti pidetty turvasatamana, jonka arvo nousee hitaasti, mutta varmasti.

95. Sijoita asuntoihin

Asuntosijoittaminen on oma taiteenlajinsa, joka vaatii jonkun verran vihkiytymistä aiheeseen. Asuntoihin on kuitenkin mahdollista sijoittaa myös esimerkiksi REIT-rahastojen kautta.

96. Sijoita metsään

Perinteinen metsäsijoittaminen vaatii paljon perehtymistä asiaan, mutta metsään voi sijoittaa myös erilaisten rahastojen kautta.

97. Sijoita korkoihin

Korkoihin voi sijoittaa monellakin tapaa. Itse käytän LähiTapiolan Korkoetua, jossa rahoille maksetaan vuosittain vahvistettava 1%:n suuruinen korko.

98. Sijoita indeksirahastoihin

Indeksirahastot ovat erinomainen väylä aloittelijalle ja oikeastaan kaikille muillekin sijoittaa osakkeisiin.

99. Sijoita osakkeisiin

Suorat osakeostot ovat yksi vaihtoehto nekin, mutta kannattaa perehtyä aiheeseen hyvin.

Lue lisää sijoittamisesta: 10 parasta vinkkiä aloittelevalle sijoittajalle

MITEN SAADA RAHAA | KORONA

Korona ja etätyö
Photo by Edward Jenner on Pexels.com

100. Tee cooleja kangasmaskeja

Korona-aikana maskeja tarvitaan. Entä jos tekisit uniikkeja, humoristisia tai trendikkäitä kangasmaskeja käsityönä? Näihin voi ommella taskun filtterille, jotta suojausteho on parempi.

101. Ala koronajäljittäjäksi

Koronajäljittäjiä on haettu jo useampaan otteeseen. Jos sinua kiinnostaa merkityksellinen työ, ja sinussa on hieman salapoliisin vikaa, niin miksi et hakisi jäljittäjäksi!

MITEN SAADA RAHAA | SEKALAINEN

102. Lataa mainosappi

On olemassa appeja, jotka näyttävät mainoksia ja näitä mainoksia katsomalla saa jokusen ropon itselleen. Tällainen sovellus on esimerkiksi Slidejoy (Android).

103. Vie tavaraa panttilainaamoon

Tavaroiden vieminen panttilainaamoon on yksi tapa saada rahaa nopeasti.

104. Tee nettikyselyjä

Voit tienata rahaa tai tuotteita nettikyselyillä. Tällaisia ovat esimerkiksi:

105. Veloita seurastasi

Mieti kuitenkin tarkkaan, millaista seuraa tarjoat.

MITEN SAADA RAHAA | HUUMORIOSASTO

Näitä vinkkejä ei kannata ottaa liian vakavasti.

106. Pummaa rahaa

Taitava pummi onnistuu aina nappaamaan ohikulkijalta muutaman euron.

107. Mene rikkaisiin naimisiin

Rikkaissa naimisissa ei tarvitse koskaan huolehtia rahasta.

Bonusvinkki

Laita tämä blogi seurantaan, jos koit nämä vinkit hyödyllisiksi. Lisää hyvää sisältöä on tulossa!

Pyrin tässä blogissa jakamaan hyödyllistä tietoa säästämiseen, sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan liittyen sekä auttamaan myös sinua saavuttamaan unelmasi. Julkaisen uuden kirjoituksen aina sunnuntaisin. Laita blogini seurantaan, jotta et jää mistään paitsi!

Tervetuloa mukaan miljoonajahtiin!

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa:

4 vastausta artikkeliin “Miten saada rahaa? | 2021 | 100+ keinoa hankkia rahaa!

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää!