Miten kilpailuttaa sähkösopimus nopeasti? | Näin paljon säästin!

miten kilpailuttaa sähkösopimus nopeasti
Sivu sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty tähdellä*.

Miten kilpailuttaa sähkösopimus nopeasti? Säästän jatkossa 28,27 euroa joka ikinen vuosi!

Tänään kerron sinulle, miten sähkösopimuksen voi kilpailuttaa helposti ja nopeasti. Saat vain muutamassa minuutissa kymmenien tai jopa satojen eurojen säästön jatkossa joka ikinen vuosi tästä eteenpäin. Ei kuulosta pahalta, vai?

Näin hyödyin kilpailutuksesta itse:

  • Kilpailutuksen jälkeen sähköstä maksamani hinta putosi 27% ja on nyt 4,77snt/kWh
  • Uusi sopimus on 100%:sti vesivoimalla tuotettua sähköä, kun taas vanha oli osin fossiilista energiaa
  • Vanha sopimus maksoi minulle 106,22€/vuosi. Kilpailutuksen jälkeen maksan 77,95€/vuosi
  • Säästän siis jatkossa 28,27€ joka ikinen vuosi
  • Ei hullumpi tuntipalkka 5-10 minuutin työstä!

Omakoti- tai rivitaloasujilla voidaan puhua jopa useiden satojen eurojen säästöstä vuodessa, kun sähkösopimuksen kilpailuttaa. Olin itse kilpailuttanut sopimuksen vain kolme vuotta sitten edellisen kerran, mutta säästin silti merkittävän summan.

Lue alta miksi sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa joka vuosi.

yelling formal man watching news on laptop

Sähkön hinta vaihtelee – ja voi nousta salakavalasti

Sähkön hinta vaihtelee kaiken aikaa. Sähkösopimus, joka vielä muutama vuosi sitten oli hintavertailussa halpa, saattaa nyt olla markkinoiden kallein.

Moni yritys toimii ihan tietoisesti siten, että ensin sähköä tarjotaan halvalla. Sen jälkeen hinta nostetaan pilviin ja luotetaan siihen, että asiakas ei reagoi “uusi hinnastomme” -viesteihin. Näin kävi myös minulle.

young troubled woman using laptop at home

Hintojen vertaileminen sähköyhtiöiden omilla sivuilla ei toimi

On mahdottoman aikaa vievää ja työlästä tutkia useiden eri sähköyhtiöiden hinnastoja ja yrittää verrata, mikä niistä mahdollisesti olisi halvin. Lisäksi yhdellä yhtiöllä voi olla lukuisia eri tuotteita.

On myös vaikeaa pysyä muuttuvien hintojen perässä, sillä sähkön hintaa ei viitsisi kaiken aikaa seurata ja vaihtaa yhtiötä jatkuvasti. Tästä syystä vertailussa on lähes pakko käyttää vertailuun tarkoitettua sivustoa.

Hintatietoisuus kannattaa

Hintatietoisen asiakkaan, joka ei halua maksaa tyhjästä, kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa sähkösopimus joka vuosi. Miksi polttaa rahaa turhaan, kun kiinteitä kuluja voi karsia vain muutamassa minuutissa?

Yksi vaihtoehto on ottaa kiinteähintainen sopimus, joka tarjoaa vakaan hinnan myös tuleviksi vuosiksi.

a red paper bag in the middle of red balloons with percentage symbols

Halvasta sähköstä kalliiseen ja takaisin halpaan

Kilpailutin sähkösopimukseni viimeksi kolme vuotta sitten. Silloin valitsemani sopimus oli halvin sellaisen yhtiön sopimus, jota saatoin pitää luotettavana.

Vuosien mittaan sinänsä luotettava sähköyhtiö kuitenkin muun muassa yhdistyi toisen yhtiön kanssa. Matkan varrella tuli myös useita hinnanmuutosilmoituksia, mutta en reagoinut niihin.

Olisi kuitenkin kannattanut, sillä sähköstä maksamani hinta nousi vaivihkaa 27% kolmessa vuodessa!

Kilpailutin sähkösopimuksen helposti Zmarta FI -palvelulla*. Syötin ensin oman postinumeroni. Sitten lisäsin sähkölaskulta löytämäni vuosikulutuksen. Valitsin kiinteähintaisen sopimuksen, jotta hinta ei tietämättäni enää nouse.

Haussa ensimmäisten joukossa tuli luotettavana firmana pitämäni Vattenfallin Täysvesi 24kk -sopimus, johon tartuin. Tiesin, että nelosella alkava kilowattituntihinta on erittäin edullinen, kun perusmaksua ei ole.

Miten kilpailuttaa sähkösopimus nopeasti?

1) Ota sähkölasku esiin

Löysin helposti tällä hetkellä maksamani sähkön hinnan ja vuosikulutuksen sähkölaskulta, joka minulla tulee OmaPosti-palveluun.

Samat tiedot löytyvät myös kirjautumalla verkkopankkitunnuksilla sähköyhtiön verkkopalveluun ja sähkönsiirtoyhtiön laskulta, jos siirtoyhtiö on eri firma. Kannattaa siis kaivaa ensiksi sähkölasku esiin!

2) Tarkista nykyinen kulutus

Kulutus 35,5m2 saunallisessa yksiössä oli 1634,15kWh viime vuonna (136,18kWh/kk).

Yhden asukkaan yksiössä kulutus onkin tavallisesti noin 1400kWh vuodessa, kerrostalokolmiossa se on noin 2400kWh, rivitalossa 3300-4000kWh ja omakotitalossa 7000kWh (ei sähkölämmitystä) – 18000kWh (sähkölämmitys). (Lähde: Vattenfall)

3) Katso, paljonko maksat sähköstä nyt

Maksoin aiemmin sähköstä ilman perusmaksua 6,50snt/kWh. Se on todella kova hinta!

4) Avaa Zmarta FI -palvelu*

Zmarta on ilmainen ja hämmästyttävän nopea palvelu sähkön hinnan kilpailuttamiseen. Kilpailutus ei sido mihinkään.

5) Syötä postinumerosi

6) Laita arvio vuosikulutuksestasi, jonka löysit sähkölaskulta ja valitse sopimustyyppi

Voit myös arvioida kulutuksen yllä olevien lukujen perusteella, jos sähkölaskua ei ole lähettyvillä.

Itse valitsin kiinteän hinnan, sillä haluan välttää yllätykset jatkossa. En yleensä perusta määräaikaisista sopimuksista, mutta sähkön hintaa ei viitsi valvoa koko ajan. Sillä kun on taipumus heilahdella rajusti.

7) Valitse sinulle paras sopimus ja täytä muutama lisätieto

Voit valita tässä kohtaa jo suoraan, haluatko sähkölaskun paperilla vai suoraan sähköpostiin.

Siinä kaikki! Näin helppoa se oli.

Lopputulos

miten kilpailuttaa sähkösopimus nopeasti

Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten nopeaa ja helppoa sähkösopimuksen kilpailuttaminen lopulta oli. Ei siihen kokonaisuutena mennyt oikeasti kuin ehkä 10 minuuttia. Jos olisin etukäteen muistanut, mitä tietoja tarvitaan, niin kilpailutus olisi ollut vielä tätäkin nopeampi toimenpide.

Sain kilpailutuksen jälkeen Vattenfallilta sopimusvahvistuksen ja Vattenfall myös katkaisi vanhan sopimuksen puolestani.

Nelosella alkava kWh-hinta on hyvin edullinen, sillä esimerkiksi kolmosella alkavia on vain harvoin tarjolla ja silloinkin niihin usein kuuluu perusmaksu. Erityisesti yksiöissä ja kaksioissa perusmaksua ei kannata maksaa, sillä se äkkiä tuplaa koko sähkölaskun hinnan.

Tiedän myös, että sähkön hinta ei ainakaan lähivuosina pääse kipuamaan vaivihkaa kutosella alkavaksi, kun otin määräaikaisen sopimuksen.

Tarkastelen tilannetta taas kahden vuoden päästä uudestaan.

Kilpailuta sähkösopimus tästä ja säästä rahaa!* Kilpailutus ei sido sinua mihinkään.

Katso tästä muita tapoja säästää

Lue myös: 15 suurinta säästökohdettani