Kuinka tulla miljonääriksi 25 vuodessa? Moni ajattelee, että ainoa keino tulla miljonääriksi on lotota, periä tai rikastua yrittäjänä. Sivu sisältää mainoslinkkejä*.
Usein kuulee sanottavan, että työtä tekemällä ei tässä maassa rikastu. Varsinkin keskituloisen palkansaajan rikastumista pidetään lähes mahdottomana. Ajatellaan, että kerätäkseen merkittävän sijoitusvarallisuuden täytyy elää liki askeettisessa niukkuudessa kituuttaen. Näistä mikään ei pidä paikkansa.
Seligsonin tavoitelaskuri paljastaa, ettei miljonääriksi tuleminen ole mahdotonta tavalliselta palkansaajalta. Tavoitteen saavuttaminen kuitenkin edellyttää oman talouden säätämistä siten, että kiinteät kuukausikulut ovat matalat ja säästöaste korkea. Erityisesti asumisen hinta täytyy saada alas.
Lisäksi tulojen täytyy olla vähintään suomalaista keskitasoa. Oma kiinteä kuukausipalkkani (rahapalkka) on bruttona 2940,63 euroa eli aika lailla suomalaista keskitasoa.
Tämän lisäksi saan tuloja mm. taloyhtiön hallituksessa toimimisesta, bonuksista ja epäsäännöllisistä ylitöistä. Se kuitenkin riittää tavoitteen saavuttamiseen. Palaan säästämisen keinoihin myöhemmissä kirjoituksissani.
Lue myös: Mistä kaikki alkoi
Kuinka tulla miljonääriksi 25 vuodessa? Tavoitelaskurin mukaan se edellyttää:
- 15 000 euron alkusijoitusta;
- 1000 euron jatkuvaa kuukausisäästöä;
- 8%:n vuotuista tuottoa ja;
- enintään 0,30%:n kuluja.
- (ilman mitään alkupääomaakin se onnistuu 27 vuodessa)
Tämän lisäksi saavuttaakseen pääoman mahdollisimman nopean kasvun ja maksimoidakseen korkoa korolle -ilmiön hyödyn vaaditaan sitä, että välissä ei joudu maksamaan veroja.
Käytännössä tämä tarkoittaa sijoittamista matalakuluisten indeksirahastojen tai etf:ien kasvuosuuksiin, sillä osakesäästötilin 50 000 euron katto tulee miljoonajahdissa nopeasti vastaan.
Olen listannut alle viisi avainkohtaa matkalla miljonääriksi:
- Budjetointi. Kiinteät kuukausikulut täytyy saada mahdollisimman mataliksi, heräteostokset minimoitua ja tulot maksimoitua. Lisäksi myös itselle rakkaisiin harrastuksiin ja huvituksiin täytyy jäädä rahaa. Yksittäisiä euroja ei pidä joutua laskeskelemaan.
- Sijoittamisen automatisointi. Sijoitettavan summan täytyy poistua tililtä automaattisesti aina tilipäivänä ikään kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan. Tästä ei saa lipsua missään olosuhteissa. Maksa aina itsellesi ensin.
- Sijoittamisen kulut täytyy saada mahdollisimman mataliksi, sillä ne syövät suoraan tuottoa. Jo 0,5%:n kokonaiskulut estävät tavoitteen saavuttamisen.
- Verojen maksua täytyy lykätä hamaan tulevaisuuteen. Esimerkiksi suoria osakesijoituksia arvo-osuustilin kautta tekevä maksaa osingoista aina verot välissä, kun taas indeksirahastojen kasvuosuuksissa verojenkin osuus tulee uudelleen sijoitetuksi. Tällä rahastojen verohyödyllä on pitkässä juoksussa valtava merkitys.
- Tarvittaessa muutokset suunnitelmaan. Voi olla, että osakemarkkina ei seuraavien 25 vuoden aikana tuota 8%:n keskimääräistä vuosituottoa. Saattaa myös olla, että jään kesken kaiken työttömäksi, sairastun, perustan perheen tai ostan omakotitalon. Tavoitteen saavuttamiseksi täytyykin varautua siihen, että kuukausisummaa joutuu matkan varrella nostamaan. Tähän on pyrittävä varautumaan ennakoivasti.
Lue seuraavaksi: Miksi haluan tulla miljonääriksi
Saattaisit olla kiinnostunut myös: Nämä 5 steppiä jokaisen tarvitsee ottaa tullakseen miljonääriksi
Tilaa blogi sähköpostiisi, niin et missaa yhtään postausta!
Pyrin tässä blogissa jakamaan hyödyllistä tietoa säästämiseen, sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan liittyen sekä auttamaan myös sinua saavuttamaan unelmasi. Julkaisen uuden kirjoituksen aina sunnuntaisin. Laita blogini seurantaan, niin et jää mistään paitsi!
Tervetuloa mukaan miljoonajahtiin!
Hyviä pointteja! Tuo kohta 3 jäi mietityttämään eli mihin perustuu ajatus, että jo 0,5 pinnan kulut estäisivät tavoitteen toteutumisen? Itse näkisin, että riskinottokyky + aika ovat merkittävimmät tekijät.
Mulla on sijoitusaikaa takana nyt 22 v ja varallisuutta ei ole lähellekään miljoonaa. Toisaalta olen myös ollut aina tosi pienituloinen (yrittäjänä olen keskittynyt enemmän siihen mikä on kivaa, kuin siihen mistä tulee rahaa). Silti olen sijoittanut säännöllisesti ja varallisuuteni mahdollistaa sen, että teen asiakastöitä enää muutaman tunnin viikossa.
Kasvattelen kyllä salkkua edelleen aina kun tuloja on yli menojen. Mutta eivätpä menonikaan ole kuin n. 600 €/kk, mistään tinkimättä.
Ai niin, piti vielä mainita, että osakesalkkunikin söin tuossa 7 v sitten uutta firmaa perustaessani, ja aloitin sen osalta myöhemmin taas nollasta.
Kiitos! 🙂 Se perustuu ihan puhtaasti matematiikkaan. Pieniltä vaikuttavat kulut kasvavat vuosikymmenten saatossa jopa kymppitonneiksi, kun kulujen sijaan tullut tuotto ja tuoton tuotto jne. jää saamatta. Seligsonin tuottolaskurilla noita on hyvä testailla https://seligson.fi/suomi/sijoitustieto/tyokalut/laskurit/tuottolaskuri.html
Tuo muutama tunti viikossa kuulostaa oikein hyvältä. Olen itsekin aloittanut elämän leppoistamisen tänä vuonna. Jos asumiskuluja ei huomioi, niin tuohon 600 euroon voisin minäkin saada menot tingittyä.