Kuinka tulla miljonääriksi 25 vuodessa

kuinka tulla miljonääriksi 25 vuodessa

Kuinka tulla miljonääriksi 25 vuodessa? Moni ajattelee, että ainoa keino tulla miljonääriksi on lotota, periä tai rikastua yrittäjänä. Sivu sisältää mainoslinkkejä*.

Usein kuulee sanottavan, että työtä tekemällä ei tässä maassa rikastu. Varsinkin keskituloisen palkansaajan rikastumista pidetään lähes mahdottomana. Ajatellaan, että kerätäkseen merkittävän sijoitusvarallisuuden täytyy elää liki askeettisessa niukkuudessa kituuttaen. Näistä mikään ei pidä paikkansa.

Seligsonin tavoitelaskuri paljastaa, ettei miljonääriksi tuleminen ole mahdotonta tavalliselta palkansaajalta. Tavoitteen saavuttaminen kuitenkin edellyttää oman talouden säätämistä siten, että kiinteät kuukausikulut ovat matalat ja säästöaste korkea. Erityisesti asumisen hinta täytyy saada alas.

Lisäksi tulojen täytyy olla vähintään suomalaista keskitasoa. Oma kiinteä kuukausipalkkani (rahapalkka) on bruttona 2940,63 euroa eli aika lailla suomalaista keskitasoa.

Tämän lisäksi saan tuloja mm. taloyhtiön hallituksessa toimimisesta, bonuksista ja epäsäännöllisistä ylitöistä. Se kuitenkin riittää tavoitteen saavuttamiseen. Palaan säästämisen keinoihin myöhemmissä kirjoituksissani.

Lue myös: Mistä kaikki alkoi

Kuinka tulla miljonääriksi 25 vuodessa? Tavoitelaskurin mukaan se edellyttää:

  • 15 000 euron alkusijoitusta;
  • 1000 euron jatkuvaa kuukausisäästöä;
  • 8%:n vuotuista tuottoa ja;
  • enintään 0,30%:n kuluja.
  • (ilman mitään alkupääomaakin se onnistuu 27 vuodessa)

Tämän lisäksi saavuttaakseen pääoman mahdollisimman nopean kasvun ja maksimoidakseen korkoa korolle -ilmiön hyödyn vaaditaan sitä, että välissä ei joudu maksamaan veroja.

Käytännössä tämä tarkoittaa sijoittamista matalakuluisten indeksirahastojen tai etf:ien kasvuosuuksiin, sillä osakesäästötilin 50 000 euron katto tulee miljoonajahdissa nopeasti vastaan.

Olen listannut alle viisi avainkohtaa matkalla miljonääriksi:

  1. Budjetointi. Kiinteät kuukausikulut täytyy saada mahdollisimman mataliksi, heräteostokset minimoitua ja tulot maksimoitua. Lisäksi myös itselle rakkaisiin harrastuksiin ja huvituksiin täytyy jäädä rahaa. Yksittäisiä euroja ei pidä joutua laskeskelemaan.

  2. Sijoittamisen automatisointi. Sijoitettavan summan täytyy poistua tililtä automaattisesti aina tilipäivänä ikään kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan. Tästä ei saa lipsua missään olosuhteissa. Maksa aina itsellesi ensin.

  3. Sijoittamisen kulut täytyy saada mahdollisimman mataliksi, sillä ne syövät suoraan tuottoa. Jo 0,5%:n kokonaiskulut estävät tavoitteen saavuttamisen.

  4. Verojen maksua täytyy lykätä hamaan tulevaisuuteen. Esimerkiksi suoria osakesijoituksia arvo-osuustilin kautta tekevä maksaa osingoista aina verot välissä, kun taas indeksirahastojen kasvuosuuksissa verojenkin osuus tulee uudelleen sijoitetuksi. Tällä rahastojen verohyödyllä on pitkässä juoksussa valtava merkitys.

  5. Tarvittaessa muutokset suunnitelmaan. Voi olla, että osakemarkkina ei seuraavien 25 vuoden aikana tuota 8%:n keskimääräistä vuosituottoa. Saattaa myös olla, että jään kesken kaiken työttömäksi, sairastun, perustan perheen tai ostan omakotitalon. Tavoitteen saavuttamiseksi täytyykin varautua siihen, että kuukausisummaa joutuu matkan varrella nostamaan. Tähän on pyrittävä varautumaan ennakoivasti.

Lue seuraavaksi: Miksi haluan tulla miljonääriksi

Saattaisit olla kiinnostunut myös: Nämä 5 steppiä jokaisen tarvitsee ottaa tullakseen miljonääriksi

Tilaa blogi sähköpostiisi, niin et missaa yhtään postausta!

Pyrin tässä blogissa jakamaan hyödyllistä tietoa säästämiseen, sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan liittyen sekä auttamaan myös sinua saavuttamaan unelmasi. Julkaisen uuden kirjoituksen aina sunnuntaisin. Laita blogini seurantaan, niin et jää mistään paitsi!

Tervetuloa mukaan miljoonajahtiin!

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa:

5 vastausta artikkeliin “Kuinka tulla miljonääriksi 25 vuodessa

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää!