Blogikirjoitus #100!

Kirjoittaminen on ollut minulle mieluinen harrastus jo pienestä pitäen. Siksi bloggaaminen ei tunnu ylimääräiseltä työltä, vaan kirjoittaminen on mukavaa. Tämän blogin lukijamäärä on kasvanut tasaisesti joka vuosi. Kiitos kaikille lukijoille.

Disclaimer: Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sivu sisältää mainoslinkkejä.*

Sisällysluettelo:

Aluksi – Oppeja matkan varrelta

Tämän blogin ensimmäinen kirjoitus Mistä kaikki alkoi? julkaistiin 16.1.2021 eli 2,5 vuotta sitten. Blogi ylitti hiljattain 200 000 lukukerran rajan ja nyt kirjoituksia on julkaistu tasan sata. Jokaisena vuonna edellisvuoden lukukerrat ja kävijämäärä ovat ylittyneet ihan kirkkaasti.

Matka on opettanut paljon. Facebook esimerkiksi sensuroi Veikkauksen monopolia kritisoivan kirjoitukseni pääkuvan, kun jaoin kirjoituksen siellä. Kuva on ilmeisesti algoritmien mielestä liian raflaava. Sensuuri romahdutti lukijoiden kiinnostuksen.

Google puolestaan lopetti mainosyhteistyön kanssani, kun kirjoitin Ukrainan sodasta. Kirjoitukset eivät ole kaikilta osin kestäneet erityisen hyvin aikaa (1. , 2., & 3.).

Somejättien päätösten perusteita ei näe mistään, eikä niistä voi valittaa mihinkään. Toki aina voi kirjelmöidä jonnekin ja toivoa vastausta. En ole siihen lähtenyt. Myös YouTuben puolella moni sisällöntuottaja on jäänyt täysin yllättäen ilman mainosrahoja. Yksikin väärä sana voi riittää.

Kolikon toisella puolella on, että kaksi kirjoitustani on noussut Googlen hakutulosten ykkössijalle valituilla hakusanoilla. Blogin pitäminen on opettanut hakukoneoptimointia ja kirjoitusten taso on ainakin omasta mielestäni parantunut paljon.

Blogeja luetaan havaintojeni perusteella edelleen paljon, mutta moni bloggaaja on siirtynyt kirjoittamaan Instagramin puolelle. Itse en ole tästä ajatuksesta innostunut, sillä somejätit voivat toimia täysin mielivaltaisesti. Ehkä vielä pyörrän päätökseni.

Hiljattain esimerkiksi uutisoitiin, että Instagram ryhtyy rajoittamaan ulkopuolisia linkkejä, sillä se haluaa pitää käyttäjät tiukasti omalla alustallaan.

Mitä blogin aloittaminen on muuttanut?

Blogi toimii eräänlaisena päiväkirjana paitsi otsikon tavoitteen saavuttamiselle, niin myös omille ajatuksille. Samalla tarkoituksena on jakaa tietoa, josta on aidosti hyötyä lukijoille.

Keskeinen hyöty on, että blogi on pakottanut seuraamaan tavoitteen edistymistä ja tekemään tarvittavia toimenpiteitä vaikkapa turhien kulujen karsimiseksi. Raha ei enää vain katoa tililtä johonkin mystiseen mustaan aukkoon.

Blogin myötä myös erilaisia yhteistyötarjouksia tulee viikoittain. Valitettavan moni niistä liittyy nettikasinoihin tai vedonlyöntiin, joita en halua mainostaa.

Täysin ilman varjopuolia aloittaminen ei ole sujunut. Blogi on saanut jotkut ihmiset kuvittelemaan, että minulla on paljon rahaa (käyttötililläni). Totuus on toinen, sillä tilillä on usein muutama kymppi tai satanen rahaa. Kaikki muu on säästöissä tai sijoitettu eli töissä.

Onko miljoonan euron tavoittelemisessa mitään järkeä?

Tätä kysymystä pohdin silloin tällöin. Toisaalta voidaan ajatella, että onko yhtään missään tavoitteessa mitään järkeä.

Noudatan kuitenkin niin sanottua osta ja unohda -taktiikkaa. Raha ei ole jatkuvasti ajatuksissani, vaan luotan siihen, että automatisoitu sijoitusprosessi toimii taustalla. Pääsääntöisesti tarkistan puolen vuoden välein, ja silloinkin tätä blogia varten, missä sijoitukset oikein menevät.

Välttelen sellaista elämää, että juoksen rahan perässä. Raha on loppujen lopuksi pelkkä väline, ei päämäärä.

Laita blogi tilaukseen alta, niin et koskaan missaa yhtään postausta!

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa:

One thought on “Blogikirjoitus #100!

  1. Mukavaa, että jotkut vielä jaksavat tehdä perinteisiä blogeja, instagram ei mielestäni toimi lukualustana lainkaan. Toivottavasti jaksat jatkaa vielä pitkään! 🙂

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää!

%d bloggaajaa tykkää tästä: