Kuinka ansaita rahaa blogilla? | Top 10 parasta tapaa!

kuinka ansaita rahaa blogilla

Tämä on yleisin bloggaamiseen liittyvä kysymys, jota minulta on kysytty. Pyrin tässä kirjoituksessa avaamaan tapoja, kuinka ansaita rahaa blogilla ja paljastan lopussa, kuinka paljon blogilla voi oikeasti tienata. Sivu sisältää mainoslinkkejä.*

Top 10 parasta tapaa, kuinka ansaita rahaa blogilla

On monta erilaista tapaa, miten blogilla voi ansaita. Tässä niistä tärkeimmät. Kannattaa kuitenkin muistaa, että raha tulee bloggaamisen sivutuotteena. Ansaitsemisen ei pidä ikinä olla blogin pitämisen päätarkoitus.

Lue kirjoituksen lopusta, kuinka paljon blogilla voi oikeasti tienata!

1. Affiliate-markkinointi

man and woman near table
Photo by fauxels on Pexels.com

Ensimmäinen tapa tienata blogilla rahaa on affiliate – markkinointi, josta käytetään myös nimitystä kumppanuusmarkkinointi. Tämä on helpoin tapa päästä blogilla tienaamisessa alkuun, sillä affiliate-mainonnan voi käytännössä aloittaa heti, kun blogin on saanut pystyyn.

Käytännössä affiliate-mainonta tapahtuu siten, että bloggaaja solmii jonkin yrityksen kanssa mainostussopimuksen. Tämän jälkeen bloggaaja saa pienen komission aina, kun asiakas siirtyy blogin kautta kyseisen yrityksen verkkokauppaan ja päättää tehdä oston.

Tämä tapahtuu joko liittämällä blogi suoraan jonkin yrityksen affiliate-ohjelmaan tai sitten erillisen affiliate-verkoston kautta. Useimmilla suurilla yrityksillä on oma affiliate-ohjelma (esimerkiksi Amazon), jonka löytää helposti yrityksen nettisivulta.

Kaikkein helpointa on liittyä affiliate-verkostoon, joita ovat esimerkiksi

Verkoston kautta lähetettyihin mainoshakemuksiin saa usein vastauksen jopa välittömästi, jonka jälkeen mainostamisen voi aloittaa. Bloggaaja saa muun muassa oman henkilökohtaisen suosittelulinkin, jonka voi lisätä esimerkiksi tekstiin.

Affiliate marketing – klikkaa tästä lisätietoa.*

Kannattaa kuitenkin muistaa, että mainonnassa laatu korvaa määrän. Käytännössä hyvä lähtökohta on, että jos itse käytät jotain tuotetta tai palvelua ja olet siihen tyytyväinen, niin silloin sitä ilomielin suosittelee myös muille. Affiliate-mainontaa voi siten kutsua myös suosittelumarkkinoinniksi.

Affiliate-mainonnalla tienaa yleensä joitain satasia kuukaudessa. Se harvoin riittää yksinään takaamaan elannon eikä se välttämättä tuo bloggaajalle niin paljon tuloja, että pääsisi edes tuntipalkoille.

2. Google AdSense -mainonta

kuinka ansaita rahaa blogilla
Photo by Pixabay on Pexels.com

Kun blogi on ollut puoli vuotta toiminnassa, on se mahdollista liittää Google AdSenseen. Käytännössä blogissa vieraileva näkee tällöin juuri hänelle kohdennetut Google-mainokset. Bloggaaja saa rahaa niin näytetyistä mainoksista kuin klikkauksistakin.

Hyvä puoli tässä on, että Googlen voi laittaa asettelemaan mainokset blogiin jopa automaattisesti, ja kävijä todennäköisesti näkee juuri häntä kiinnostavat mainokset. Google myös kilpailuttaa mainostajat bloggaajan puolesta ja valitsee, mitä mainoksia blogissa kannattaa näyttää.

Huono puoli on, että bloggaaja ei voi itse vaikuttaa siihen, mitä hänen blogissaan mainostetaan. Esimerkiksi jos kirjoittaa postauksen säästämiseen liittyen, saattaa Google mainostaa julkaisun yhteydessä alennusmyyntejä. Myös erilaiset adblockerit ovat yleistyneet ja tekevät hallaa näille mainoksille – toisin kuin esimerkiksi tekstimuotoisille affimainoksille.

Google AdSense edellyttää toimiakseen jo varsin suurta volyymia (lukijamäärää) blogissa. Tavallisesti sillä tienaa joitain kymppejä kuukaudessa, mutta tämä on tietysti ihan mukava lisä, sillä Google-mainosten ohella voi hankkia tuloja muillakin tavoilla.

3. Sponsoroidut postaukset

black fujifilm dslr camera
Photo by Math on Pexels.com

Bloggaaja voi sopia jonkin yrityksen kanssa siitä, että hän kirjoittaa yrityksen tuotteesta postauksen, jossa hän esittelee sitä. Vastineeksi bloggaaja saa esimerkiksi tuhannen euron kiinteän palkkion.

Toisin kuin affiliate-markkinoinnissa, tämä palkkio ei ole suoraan tuloksesta eli myynneistä riippuvainen. Yritys hyötyy tässä tapauksessa ennen kaikkea tuotteen tai palvelun saaman näkyvyyden kautta.

Tämä mainonnan muoto on tyypillinen sosiaalisen median vaikuttajille, joilla on kymmeniä tuhansia seuraajia. Periaatteessa tämä mahdollistaa todella suuret tulot, joissa vain taivas on rajana.

(Pssst. Mainostaja! Oletko kiinnostunut saamaan tuotteellesi tai palvelullesi näkyvyyttä? Tällä blogilla on noin 10 000 kävijää kuukaudessa. Ota yhteyttä yhteydenotto-lomakkeen kautta, niin jutellaan lisää!)

4. Kustomoidut mainosbannerit

selective focus photography of black canon camera displaying photo of red and black building
Photo by Kaique Rocha on Pexels.com

Googlen ja affiliate-verkoston kautta saatujen valmiiden mainosbannereiden ohella bannereita voi tehdä myös itse. Tällöin banneri on sataprosenttisen uniikki ja juuri blogin tyyliin sopiva.

Käytännössä tämä tapahtuu esimerkiksi ottamalla kuva mainostettavasta tuotteesta, muokkaamalla siitä halutun näköinen ja upottamalla mainoslinkki kuvaan.

Affiliate-mainonnan tapaan tällä tavalla voi tienata joitain satasia kuukaudessa.

Affiliate marketing – klikkaa tästä lisätietoa.*

5. Mainostilan myynti

photo of commercial district during dawn
Photo by Negative Space on Pexels.com

Blogista on myös mahdollista myydä suoraan mainostilaa. Tällöin bloggaaja sopii yrityksen kanssa, että esimerkiksi blogin sivubannerissa on pysyvästi tietyn yrityksen mainos ja yritys maksaa tästä tietyn kiinteän summan kuukaudessa, esimerkiksi 100-1000 euroa.

Tällä tavalla voi periaatteessa tienata niin paljon kuin vain onnistuu neuvottelemaan. Blogin alkuvaiheeseen tämä mainostustapa ei kuitenkaan sovi.

6. Verkkokauppa

kuinka ansaita rahaa blogilla
Photo by Negative Space on Pexels.com

Blogin yhteyteen on nykyään varsin helppoa perustaa verkkokauppa. Tämä onnistuu WordPressissä esimerkiksi WooCommercen avulla.

Käytännössä myytävän tuotteen valmistus, pakkaaminen, varastointi, maksujen tilitys ja lähettäminen on kaikki mahdollista ulkoistaa. Tällöin bloggaajalla ei itsellään tarvitse olla tuotteita varastossa, vaan niitä valmistetaan sitä mukaa, kun tilauksia tulee. Bloggaajan ei myöskään tarvitse hoitaa itse esimerkiksi tuotteiden lähettämistä.

Verkkokaupassa tulisi luonnollisesti myydä jollain tavalla blogin aiheeseen liittyvää tavaraa.

7. Digitaalinen tuote (e-kirja, verkkokurssi)

kuinka ansaita rahaa blogilla
Photo by Pixabay on Pexels.com

Digitaalisten tuotteiden hyvä puoli on, että sen jälkeen kun tuotteen on kerran tehnyt, on se periaatteessa loputtomiin monistettavissa. Esimerkiksi e-kirja ei koskaan lopu varastosta. Toki tuotetta voi joutua aika ajoin päivittämään.

Ne myös takaavat bloggaajalle aidosti passiivisen tulonlähteen, jolla voi tienata nukkuessaankin. Bloggaajan ei tarvitse itse olla aktiivisesti mukana prosessin missään vaiheessa.

Tuotteen on kuitenkin syytä olla aidosti hyvä eli sellainen, joka tuo aitoa lisäarvoa asiakkaalle ja josta olisi myös itse valmis maksamaan pyydetyn summan. Digitaalisilla tuotteilla vain taivas on rajana tienaamisen suhteen, jotkut tekevät niillä myyntiä kymmenien tai jopa satojen tuhansien eurojen edestä.

8. Vieraskynä-kirjoitukset ja tilaustyöt

white printer paper on white table
Photo by cottonbro on Pexels.com

Kun bloggaaja on saanut riittävästi nimeä, voi hän tarjota kirjoituksiaan myös muille, esimerkiksi toisille blogeille tai sivustoille. Tästä voidaan sopia palkkioksi näkyvyyttä tai sitten rahallinen korvaus. Vieraskynien palkkiot ovat kuitenkin yleensä pieniä, jos niistä jotain maksetaan.

Bloggaaja voi myös tarjoutua tekemään tilaustyönä jollekin yritykselle vaikkapa mainosblogin yrityksen omille verkkosivuille. Tästä on mahdollista veloittaa vaikka 200-500 euroa per postaus. Laadun pitää kuitenkin olla priimaa. Myös iltapäivälehdille voi tarjota juttuja.

9. Oman osaamisen markkinointi blogin avulla

close up photo of man wearing black suit jacket doing thumbs up gesture
Photo by Lukas on Pexels.com

Blogi voi toimia myös mainoskanavana, jossa markkinoidaan omaa osaamista muille. Tällöin tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon liikennettä sivustolle ja mielellään vielä maksimoida tuon liikenteen kiinnostus tarjottavia palveluita kohtaan. Tämä onnistuu pysymällä siinä aihepiirissä, jota oma osaaminen koskee.

Blogi voi tällöin toimia myös työnäytteenä oman osaamisen suhteen.

10. Valmennukset

black microphone
Photo by freestocks.org on Pexels.com

Blogin avulla on mahdollista myydä myös ryhmä- tai henkilövalmennuksia. Tosin tässäkin on syytä pitää mielessä, että valmennuksen tulee antaa asiakkaalle aitoa lisäarvoa eli olla sellainen, josta olisi itsekin valmis maksamaan. Valmennuksen tulee sisältää konkretiaa (esim. konkreettisia lukuja) ja markkinointi ei saa olla harhaanjohtavaa, kuten feikkiguruilla.

Lue seuraavaksi: Sijoitusmaailman feikkigurut – taustalla terveyshuuhaa, new age ja jenkkien uskonnolliset saarnaajat

Kuinka paljon blogilla voi oikeasti tienata? (Sanon suoraan…)

money cash euro pay
Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Totuus on, että hyvin harva elättää Suomessa itsensä puhtaasti bloggaamalla eli kirjoittamalla. Tällaiset ihmiset voi laskea yhden tai kahden käden sormin.

Tämä johtuu siitä, että Suomi on pieni markkina, jossa potentiaalinen lukijakunta suomenkieliselle blogille on hyvin rajallinen. Näin ollen se määrä, joka mainoksia voi blogissa klikata, on varsin pieni.

Blogin kallisarvoisia mainospaikkoja ei kannatakaan uhrata mainoksille, joista saatavat tulot ovat nappikauppaa (esim. kahden euron komissio). Sen sijaan yksittäisen myynnin euromäärä kannattaa pyrkiä maksimoimaan.

Pelkällä kirjoittamisella ja sen yhteydessä tapahtuvalla mainostamisella (affiliate, Google AdSense) voi käytännössä tienata muutamia satasia kuukaudessa, ei enempää.

Varsinaisen elantonsa bloggaaja saakin yleensä muualta, kuten päivätyöstä tai blogin yhteydessä myytävästä verkkokurssista. Blogi on vain lisätulon lähde tai verkkokaupan sivutuote – sisäänheittäjä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö blogilla voisi saada ihan mukavaa lisätienestiä. Esimerkiksi tämä blogi on perustettu tammikuussa 2021 ja tuottaa tätä kirjoitettaessa 100-200 euroa kuukaudessa. Pidän tätä ihan hyvänä summana ottaen huomioon, että blogi on reilusti alle vuoden ikäinen.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan bloggaamisen, suosittelen WordPress.org tai Blogger -alustoja. Molemmat ovat ilmaisia ja helppokäyttöisiä.

Tässä olivat top 10 parasta tapaa, kuinka ansaita rahaa blogilla.

Lue seuraavaksi: Sähkön hinta uhkaa nousta pilviin – katso tästä parhaat säästövinkit!

Laita blogi alta tilaukseen, niin et missaa yhtään postausta!

Pyrin tässä blogissa jakamaan hyödyllistä tietoa säästämiseen, sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan liittyen sekä auttamaan myös sinua saavuttamaan unelmasi. Julkaisen uuden kirjoituksen aina sunnuntaisin. Laita blogini seurantaan, jotta et jää mistään paitsi!

Tervetuloa mukaan miljoonajahtiin!

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa:

2 vastausta artikkeliin “Kuinka ansaita rahaa blogilla? | Top 10 parasta tapaa!

  1. Hyvin avasit kokonaisuutta. Juttusi oli myös realistinen katsaus ansaintamahdollisuuksiin.
    Usein ajatellaan, että bloggaaja tienaa hirmuisesti ja jotkut jättävät jopa sen vuoksi kokonaan klikkaamatta, vaikkei pelkistä klikkauksista ansaitse pennin hyrrää.
    Mahdolliset kumppanuustulotkin menevät käytännössä palvelinkuluihin ym, useimmilla eivät edes riitä niihin. Realistisinta onkin käyttää blogia oman työn, osaamisen tai tuotteen markkinointiin.

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää!

%d bloggaajaa tykkää tästä: