Blogi keräsi ensimmäisenä toimintavuotenaan kaikkiaan 75 215 lukukertaa. Kasvu oli vuoden aikana hurjaa, sillä tammikuussa 2021 kävijöitä oli 55, mutta jo huhtikuussa blogi kolkutteli ensimmäisen kerran 10 000 lukukerran rajaa! Iso kiitos kaikille lukijoille menneestä vuodesta. Sivu sisältää mainoslinkkejä.*
Aluksi
Julkaisin vuoden 2021 aikana kaikkiaan 49 blogikirjoitusta. Sunnuntaipäivistä ainoastaan juhannus ja Tapaninpäivä jäivät väliin. Lisäksi julkaisin 12 erillistä sivua. Yhteensä blogissa julkaistiin siis 61 tekstiä.
Mainostin blogia sosiaalisessa mediassa varsin maltillisesti. Tähän markkinointiin en käyttänyt euroakaan rahaa. Vuoden aikana blogi alkoi kerätä hyvin liikennettä myös Googlen hakukoneen ja Facebook -jakojen kautta.
Google Analytics oli blogin käytössä maaliskuusta joulukuuhun, joten ihan koko vuoden dataa ei tässä ole.
Jätin tästä kirjoituksesta pois pääsivut, kuten Salkun, Budjetin ja kirjoittajaesittelyn, sillä ne eivät ole varsinaisia blogikirjoituksia, vaikka keräsivätkin paljon lukijoita. (Näiden otsikkosivujen sisällyttäminen saisi toki luvut näyttämään entistä paremmilta.) Tässä tulevat vuoden 2021 luetuimmat kirjoitukset!

Sija 1: Mihin sijoittaa? | Tässä 10 parasta indeksirahastoa! (22 628 lukukertaa)
Vuoden ylivoimaisesti luetuin juttu oli listaukseni kymmenestä parhaasta indeksirahastosta (linkki otsikossa, avautuu uuteen välilehteen).
Kirjoitusta jaettiin sosiaalisessa mediassa ahkerasti, mistä iso kiitos! Tämän ansiosta se jopa nousee tällä hetkellä Googlen hakutuloksissa ykköseksi, mitä ei ole aivan helppoa saavuttaa! (Esim. hakusanat “paras indeksirahasto”.)
Muut 48 kirjoitusta keräsivät jopa yllättävän tasaisesti lukijoita, mutta yksi oli ylitse muiden.
Sija 2: 10 parasta syytä sijoittaa indeksirahastoihin (2256 lukukertaa)
Hopealle ylsi alkuvuonna julkaistu 10 parasta syytä sijoittaa indeksirahastoihin. Kirjoitus keräsi tasaisesti lukukertoja läpi vuoden, vaikka oli harvoin luetuimpien listan kärjessä.
Kirjoituksessa pyrin avaamaan sitä, miksi indeksirahastot ovat suurimmalle osalle sijoittajista paras vaihtoehto. Se on edelleen hyvin ajankohtainen.
Kirjoitus sijoittuu Googlen hakutuloksissa neljänneksi.
Sija 3: Kuinka tulla miljonääriksi 25 vuodessa (2153 lukukertaa)
Pronssille vuonna 2021 ylsi Kuinka tulla miljonääriksi 25 vuodessa. Aihepiiri selvästi kiinnostaa lukijoita, sillä kirjoitus nousi vuoden aikana säännöllisesti 10 luetuimman joukkoon, vaikka se julkaistiin jo viime tammikuussa.
Tämäkin kirjoitus nousee Googlen hakutulosten ensimmäiselle sivulle.
Sija 4: Analyysi: Handelsbanken USA Indeksi -rahasto (1617 lukukertaa)
Rahastoanalyysit keräsivät vuoden aikana paljon lukijoita, vaikka en mainostanut niitä missään. Pyrin näissä kirjoituksissa menemään pintaa syvemmälle ja tarkastelemaan, mitä rahastot ovat niin sanotusti syöneet.
Eniten lukukertoja keräsi Handelsbanken USA Indeksi -rahastoa koskeva analyysi. Kirjoitus nousee myös Googlen hakutuloksissa neljännelle sijalle (hakusanat “Handelsbanken USA Indeksi”).
Sija 5: Puolivuotiskatsaus 1/2021 (1437 lukukertaa)
Ensimmäinen puolivuotiskatsaukseni kiinnosti selvästi, sillä kirjoitus nousi viiden luetuimman joukkoon. Tämä tuli allekirjoittaneelle pienenä yllätyksenä, sillä ajattelin, että salkkuni kehitys ei ihan niin suurta kiinnostusta herätä. Nähtävästi kuitenkin kiinnostaa, sillä myös Salkku-pääsivua käytiin katsomassa ahkerasti.
Aion tästä viisastuneena julkaista katsaukset jatkossa kvartaaleittain.
Sija 6: Miten sijoittaja voi hyötyä inflaatiosta? 5 yllättävää tapaa! (1107 lukukertaa)
Ajankohtaisia aiheita käsittelevistä kirjoituksista tämä inflaatiota koskeva teksti nousi kaikkein luetuimmaksi. Se herätti myös hyvin keskustelua.
Kirjoitus nousee Googlen hakutuloksissa viidennelle sijalle.
Sija 7: Analyysi: Kannattaako uuteen Nordnet Indeksirahasto Teknologiaan sijoittaa (1076 lukukertaa)
Nordnet toi viime kesänä markkinoille uuden indeksirahaston, jonka pääsin analysoimaan heti tuoreeltaan.
Kirjoitus nousee Googlen hakutuloksissa kolmanneksi ja on ainoa kyseistä rahastoa koskeva analyysi, jossa sukelletaan pintaa syvemmälle.
Sija 8: Miten aloittaa sijoittaminen | 5 helppoa steppiä! (922 lukukertaa)
Tein tämän kirjoituksen, kun useampi lukija kysyi aiheesta. Pyrin kirjoituksessa kuvaamaan mahdollisimman yksinkertaisesti, miten sijoittamisen voi aloittaa.
Kirjoitus nousi vuoden aikana silloin tällöin 10 luetuimman joukkoon. Googlessa se ei trendaa aivan kärkeen, sillä aihepiiriä käsitteleviä kirjoituksia on paljon.
Sija 9: 15 suurinta säästökohdettani (765 lukukertaa)
Alkuvuodesta julkaistu 15 suurinta säästökohdettani ylsi niukasti kymmenen luetuimman joukkoon.
Pyrin kirjoituksella osoittamaan, että kun kiinteät kulut ovat matalat, niin ihminen pystyy elämään normaalia elämää euroja laskematta, ja samalla säästämään merkittäviä summia rahaa.
Sija 10: Nämä 5 steppiä jokaisen tarvitsee ottaa tullakseen miljonääriksi (744 lukukertaa)
Kymmenennelle sijalle ylsi kirjoitus, johon erittelin välivaiheita, jotka jokaisen tavallisen bulleron täytyy ottaa tullakseen miljonääriksi.
Lopuksi

Menneen vuoden aikana en juurikaan jaksanut seurata blogin numeraalista kehitystä, enkä myöskään mainostaa blogia. Siksi lukujen kaivaminen Google Analyticsistä oli valaisevaa.
Oikeastaan suurempana yllätyksenä tulivat ne kirjoitukset, jotka eivät yltäneet kymmenen luetuimman joukkoon kuin ne jotka ylsivät.
Esimerkiksi Veikkausta (avautuu uuteen välilehteen), Bitcoinia (uusi välilehti) ja Sijoitusmaailman feikkiguruja käsittelevät kirjoitukseni herättivät paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa, mutta se ei sitten kuitenkaan tuonut kirjoituksille ainakaan valtavaa määrää lukukertoja.
Tosin ainakin Facebook sensuroi Veikkausta koskevan kirjoitukseni siten, että se piilotti kirjoituksen pääkuvan kokonaan ja laittoi tilalle harmaan neliön. Tämä varmasti vei kirjoitukselta lukijoita.
Samoin asuntolainan kilpailutusta (uusi välilehti) ja rahan hankkimista (“Miten saada rahaa”) koskevat kirjoitukset pomppasivat välillä luetuimpien listalle, mutta koko vuoden tasolla niillä ei riittänyt kymmenen luetuimman joukkoon.
10 parasta keinoa taloudenhallintaan (uusi välilehti) ja Miten indeksisijoittaja menetyy laskumarkkinalla puolestaan julkaistiin niin alkuvuodesta, ettei Google Analytics ollut vielä silloin käytössä. Ainakin jälkimmäisellä on reippaasti yli tuhat lukukertaa.
Pohdiskelevammat Miksi haluan tulla miljonääriksi (avautuu uuteen välilehteen), ja Tekeekö raha onnelliseksi nousivat nekin lähelle kärkeä, mutta eivät aivan sinne kuitenkaan.
Tänä vuonna yritän kehittää blogia entistä paremmaksi ja kiinnostavammaksi. Keskityn myös markkinointiin aiempaa enemmän.
Millaisista aiheista sinä haluaisit lukea juttuja vuonna 2022? Onko jokin tietty aihepiiri (säästäminen, sijoittaminen, oman talouden hallinta) erityisen kiinnostava? Kommentoi alle!