Ostin Hugo Bossin kengät (ovh 250€) – Näin paljon maksoin!

ostin hugo bossin kengät

Ostin Hugo Bossin kengät, vaikka yleensä vältän alennusmyyntejä kuin ruttoa, sillä niistä voi tarttua mukaan täysin turhia heräteostoksia. Vähintään ne luovat tarpeen ostaa jotain, jota ei oikeasti tarvitse. Hugo Boss ei ole sponsoroinut tätä julkaisua. Sivu sisältää mainoslinkkejä*.

Olin saanut joululahjaksi 50 euron lahjakortin Stockmannille. Niinpä sitten suuntasin Stokkan miestenvaateosastolle katselemaan kesäkenkiä, joille oli aito tarve.

Käytävällä vastaan tuli Hugo Bossin osasto, jossa oli sopivasti tarjouskampanjoita päällä. Huomasin kuvan kengät ja päätin kurkata hinnan. Kas, alkuperäisessä hintalapussa luki 250€, johon päälle oli lyöty tarjoushinta 150€ ja sen päälle vielä toinen tarjoushinta 125€.

Lahjakortin käyttämisen jälkeen maksettavaa jäisi siis 75€, joka mahtuisi hyvin vaatteille varaamaani kuukausibudjettiin.

Tutkin kenkiä tarkemmin ja huomasin yllätyksekseni, että ne on Portugalissa tehty! Nykyään enää harvemmin näkee Euroopassa valmistettuja vaatteita edes kalliilta brändeiltä, sillä lähes kaikki vaatetuotanto on Aasiassa.

Tämä oli kuitenkin osaltani se ratkaiseva tekijä, että kauppa syntyi. Ostin siis kyseiset Hugo Bossin kengät! Elättelen toiveita, että kengillä olisi edes hieman pidempi käyttöikä kuin yleensä. Katsotaan, miten käy.

250€ kenkiin meni siis omaa rahaa 75€. Joku voi tietysti sanoa, että marketeista saa lenkkareita parilla kympillä ja tuonkin erotuksen olisi voinut sijoittaa indeksirahastoon. Niin varmasti saakin, mutta en pyrikään säästämään jokaista mahdollista euroa. Myös heräteostokset on täysin sallittu, kunhan ne pysyvät kuukausibudjetin rajoissa.

Hinta vs. laatu

En yleensä myöskään osta merkkivaatteita, mutta joskus harvoin teen poikkeuksia. Olen nimittäin huomannut, että keskihintainen “merkitön” vaate on hinta-laatusuhteeltaan paras.

Merkkivaatteet tulevat usein ihan samoilta linjastoilta kuin ei-merkkivaatteetkin, ja merkki ei ainakaan omien kokemusteni mukaan ole erityisen laadun tai kestävyyden tae. Vaatteet on nykyään tehty hajoamaan parissa vuodessa.

Yleisesti ottaen kaikkein halvinta ei kuitenkaan juuri koskaan kannata ostaa, sillä silloin tuotteen valmistuksessa on säästetty raaka-aineissa tai työn laadussa. Esimerkiksi elektroniikassa on käytetty halvimpia komponentteja. Halvimmat vaatteetkin ovat seitinohutta kangasta ja saumat näyttävät jo kaupassa purkautuvan sieltä sun täältä.

Kuitenkaan myöskään kalleinta ei kannata ostaa, sillä esimerkiksi uudessa elektroniikassa ensimmäiset ostajat maksavat aina tuotteen kehityskulut. Lisäksi nämä “edelläkävijät” joutuvat kärsimään mahdollisista tuotetta vielä vaivaavista lastentaudeista, kuten korjaamattomista vioista ja bugeista.

Lopuksi

Tämä on hieman klisee, mutta olennaista säästämisessä ja sijoittamisessa on se klassinen iso kuva. Kun kiinteät kulut on saanut ajettua alas ja jättää pääsääntöisesti turhan paskan ostamatta, niin se mahdollistaa myös tällaisen “tuhlailun” aina silloin tällöin.

Aiemmin kirjoitin siitä, miten kilpailutin sähkösopimuksen. Juuri tällaiset kiinteät joka kuukausi toistuvat kulut, olivat ne miten pieniä tahansa, on tärkeää saada minimiin.

Lue seuraavaksi: Miten saada rahaa? 100+ keinoa hankkia rahaa!

Lisää aiheesta: 10 parasta vinkkiä talouden hallintaan

Lue myös: 15 suurinta säästökohdettani

Laita blogi seurantaan, niin et missaa enää yhtään kirjoitusta!

Pyrin tässä blogissa jakamaan hyödyllistä tietoa säästämiseen, sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan liittyen sekä auttamaan myös sinua saavuttamaan unelmasi. Julkaisen uuden kirjoituksen aina sunnuntaisin. Laita blogini seurantaan, jotta et jää mistään paitsi!

Tervetuloa mukaan miljoonajahtiin!

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa:

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää!